Obavijesti

Show

Komentari 0

Ne propustite 'Ana K.' - rock mjuzikl bez dlake na jeziku

Ne propustite 'Ana K.' - rock mjuzikl bez dlake na jeziku
4

Novi i žestoki rock mjuzikl „Ana K.“ u nezavisnoj produkciji Medley Teatra predstavljen je u ponedjeljak 30. lipnja u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu

VIDEO

Što je zajedničko Tolstoju i Severini? Kroje li žutilo, tračevi i oportuna politika danas sudbinu pojedinaca kako su to činili i prije 150 godina? Je li se hrvatsko društvo odreklo kulture, vlastitog mišljenja, kriterija i bunta protiv svih onih koji ga nemilice tjeraju prema moralnom, intelektualnom i egzistencijalnom dnu? 

Novi i žestoki rock mjuzikl „Ana K.“ u nezavisnoj produkciji Medley Teatra predstavljen je u ponedjeljak 30. lipnja u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, u prepunoj dvorani uz oduševljenje publike i stručne javnosti. Polusatno predstavljanje nekoliko glazbenih brojeva, koje je ansambl predvođen Danijelom Pintarić, Taherom Sanurijem, Matijom Škvorcom, Marinom Bukvićem, Tinom Bilankov i drugima pripremio na dvotjednoj radionici uz bend uživo, donijelo je uvid u novi kazališni projekt koji ima potencijal postati novi kulturni hit u sezoni 2014./2015. 

Ovaj rock mjuzikl temeljen na Tolstojevoj “Ani Karenjini”, autorski je projekt autora Trpimira Jerkovića (glazba) i Igora Weidlicha (libreto) te donosi klasičnu priču ispričanu na dosad neviđen način – uz bend uživo na pozornici, žestoke ritmove i zarazne melodije, a adaptacija neće zaobići ni aktualnu situaciju u državi i kulturi. Uz već svima poznatu radnju, u ovom rock mjuziklu naći će se mjesta i za gašenje jednog kazališta, bunt te svijet žutila i slavnih. Vokalni pedagog i umjetnička voditeljica projekta je Marijana Matešić Jerković, a redateljica i koreografkinja Tihana Strmečki.

Autor uspješnog mjuzikla „Antigona - Prockletstvo roda“ te dramaturg spektakla „Crna kuća – mjuzikl u boji“ udružili su snage i pokrenuli kazališnu priču koja svojom atraktivnošću i žestinom namjerava trgnuti današnje društvo u kojem država marginalizira i podcjenjuje kulturu, obrazovni sustav „proizvodi“ mlade mozgove koji ni u snu ne žele čitati, dok ih odgajaju žutilo, društvene mreže, ruralni trendovi i narodnjaci, a „ušminkana“ europejska maska skriva naličje sve dublje depresije, pasivnosti, letargije i balkanizacije. U doba u kojem je Sumrak saga epska ljubavna priča, a Ana Karenjina tek patetična literatura po kojoj još nije snimljen „dovoljno zanimljiv“ film, dolazi mjuzikl koji ukazuje na univerzalnost djela klasičnih autora, klasike koja u sebi skriva mnogo više od priče jer donosi sliku stvarnosti koja nas okružuje, a da je ni sami nismo svjesni. Klasike koja je aktualnija nego ikad.

Ana K. na atraktivan način približava klasično djelo mlađoj populaciji i njihovim jezikom pokušava ih vratiti kulturi. Predstava obiluje duhovitim trenucima, ali i emotivnim scenama koje izazivaju reakciju i tjeraju na razmišljanje. Tu su i brojne hitične glazbene dionice koje mlađoj generaciji danas približavaju „težak“ ruski klasik. Kroz Anu K. „oprane“ su i brojne institucije, površan način života i žutilo na estradi. 

Ansambl Medley Teatra na ovom je predstavljanju imao i pratnju Medley benda uživo, vrhunskih veterana, među kojima su i Toni Lović - gitarist grupe Zabranjeno Pušenje, Berislav Blažević - klavijaturist grupe Parni Valjak, Nenad Borić - bubnjar grupe Crno Perje i drugi. 

Premijera mjuzikla, koji ima potencijal postati novi kazališni hit 2014./2015. predviđena je za prosinac ove godine, a produkcija kreće u rujnu, nakon ljetne stanke, i to velikom javnom audicijom na kojoj će priliku dobiti svi talentirani glumci, pjevači i plesači iz regije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael