Obavijesti

Show

Komentari 22

Neuništivi Jimmy Stanić: Uoči 88. rođendana pjeva u Močvari

Neuništivi Jimmy Stanić: Uoči 88. rođendana pjeva u Močvari
9

LEGENDA Stanić će sutra nastupiti u zagrebačkom klubu Močvara kao ‘glazbenik koji je preživio kobnu 2016., a uskoro će proslaviti i 88. rođendan

VIDEO

Štedim se za nastup, pa nisam izlazio iz stana po ovoj hladnoći. Nisam se želio razboljeti prije koncerta. Odlično se osjećam i radujem se što ću pjevati svojim obožavateljima, rekao je Jimmy Stanić (87).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Pjevač će sutra nastupiti u zagrebačkom klubu Močvara, a binu će džentlmenski dijeliti sa suprugom Barbarom Trohar. Par je godinama pjevao u klubovima legendarne evergreene 'Kobila Suzy', 'Kauboj Jimmy', 'Dimnjačar' i druge.

- Trendovi su dolazili, ali i prolazili. Ja sam ostao isti, pjevao sam na svoj način i imao svoj stil. Nisam osjećao potrebu da se mijenjam ili nečemu prilagođavam. Danas, nažalost, ne nastupam često koliko bih želio - požalio se pjevač.

Krajem mjeseca proslavit će 88. rođendan, no o velikoj fešti ne razmišlja. Kaže da mu je najvažnije zdravlje jer ne voli često ići liječniku.

- Nadživio sam većinu muškaraca u obitelji, koji su uglavnom doživjeli 80. godinu. Genetika nam ide na ruku, pa se žene u mojoj familiji ne predaju prije 90. - šali se pjevač.

Meni je sam Bog dao Barbaru. Zajedno smo više od trideset godina. Jel’ mi to prva supruga? Da. I zadnja! Prije se nisam ženio jer jednostavno prije nje nisam naišao na pravu ženu, objasnio je pjevač.

Nespes

Jimmy i Barbara upoznali su se na recepciji hotela u Portorožu, a ubrzo su prohodali. Oženili su se tek 1989. jer se pjevač nije želio preseliti iz obiteljskog stana. Stanić je godinama živio kod svoje majke u Vlaškoj ulici, a u stan u Travno odlazio je samo zbog tuširanja jer u Vlaškoj nije bilo kupaonice.

- Imam veliku sreću što sam sreo Barbaru. Kako sam se zaljubio baš u nju? Ne znam. To se još i danas pitam. Kad malo bolje razmislim, nešto je iz nje zračilo. Neka dobrota u licu i očima - rekao je glazbenik. Osim što vole glazbu, oboje uživaju u hrani. Stanić se ponosi što njegova supruga odlično priprema njegovo omiljeno jelo - bakalar.

Stjepan je bio najmlađi od četvorice sinova u obitelji Stanić. Majka ga je od milja zvala Mimi.

- Prije nego što sam se rodio, svi u obitelji nadali su se da će četvrto dijete biti curica. Pa su mi čak i šišali žensku frizuru. Onda je jedan od moje braće protestirao i preimenovao me iz Mimi u Jimmy - prisjetio se Stanić.

Majka mu je voljela pjevati, trojica starije braće svirali su najmanje jedan instrument, a Stanićev otac strastveno je skupljao gramofonske ploče. Pod utjecajem obitelji već kao dječak počeo je svirati kontrabas.

- Išao sam u Muzičku školu paralelno s osnovnom. Ali nisam završio studij kontrabasa koji sam započeo. Ostavio sam sve i počeo svirati gaže za lovu - prisjetio se glazbenik.

Prve nastupe odradio je u Bosni i Hercegovini gdje je nastupao kao kafanski glazbenik. Svoju debitantsku ploču ‘Kauboj Jimmy’ snimio je slučajno, kad mu je Nikica Kalogjera sugerirao da otpjeva pjesmu švicarsko-njemačkog skladatelja. Pjesma ga je proslavila, a on je nastavio raditi hitove.

- Imao sam tu sreću da sam se rodio s apsolutnim sluhom i sa smislom za humor. Pa pjevač mora biti i zabavljač. Plaćeni smo da zabavimo publiku, pa i duhovitim pričanjem između pjesama - rekao je Stanić.

Danas, kao i u djetinjstvu, ima samo jednog uzora, Franka Sinatru. Jimmy se šali da njih dvojica, osim glazbe, imaju još jednu zajedničku točku.

- Obojicu su nas ganjale žene. Meni su pisale pisma i zvale me, a tko zna što li su sve za Sinatru bile spremne napraviti. Sve je to normalno, kaj ne? - zaključuje uvijek dobro raspoloženi Jimmy.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu