Obavijesti

Show

Komentari 62

Nina je kraljica, ali producenti prednost ipak daju Marinu...

Nina je kraljica, ali producenti prednost ipak daju Marinu...
11

Mateo će pjevati za djeda Ivana, Nina je već s tri godine htjela imati mikrofon u ruci, Jure osim glazbe voli i fotografiju, a Marin je bubnjeve počeo svirati uz oca

VIDEO

Nakon što je originalna verzija “The Voicea” u Nizozemskoj postala hit, televizijski show preselio se na sve kontinente. Potragu za najljepšim glasom osmislio je John de Mol, tvorac hit reality showa “Big Brother”, a svjetske zvijezde s razlogom su se borile za mjesto mentora. Mlade nade ocjenjivali su Adam Levine (36), Gwen Stefani (45), Christina Aguilera (34), Pharrell Williams (42) i Shakira (38). Prva hrvatska verzija showa za isti posao angažirala je Jacquesa Houdeka (34), Tonyja Cetinskog (45), Indiru Levak (41) iz Colonije i Ivana Dečaka (35), frontmena rock benda Vatra. Krema domaće estrade na slijepim audicijama morala je izabrati 48 kandidata oslanjajući se samo na njihove glasovne sposobnosti. Mentori su natjecateljima bili okrenuti leđima pa njihov izgled i godine nisu mogli utjecati na odluku tko će se nastaviti natjecati u dvobojima i emisijama uživo. Osim što će se okruniti laskavom titulom najljepšega glasa Hrvatske, pobjednik showa potpisat će i unosan ugovor s diskografskom kućom Universal Music.

- Presudni su stav, karakter i energija. Moj favorit je Marin Jurić Čivro. On je hibrid. U sebi nosi soul, a ima rokerski štih. Dobar je i nosi lijepu energiju. Nina možda forsira poseban stil pjevanja, ali u kratkom vremenskom roku može dovesti publiku do ekstaze i u tome je njezina jačina - kaže Denis Mujadžić Denyken (49), producent i aranžer koji je radio s kultnim bendovima, poput Hladnog piva, Zabranjenog pušenja, Pips, Chips & Videoclips i Majki. Kolega Neno Ninčević (53) također favorizira Marina za kojeg kaže da je zanimljiv publici i ima najveću šansu za opstanak u komercijalnoj glazbi. Skladatelju, tekstopiscu i aranžeru smetali su kandidati koji su forsirali pjevanje na stranim jezicima.

- Svi se pogube kad počnu pjevati na hrvatskom - rekao je Neno aludirajući na Anu Opačak (30), ljubiteljicu francuskih šansona, koja je u polufinalu ispala iz showa. Iako je 'The Voice' od prve emisije rušio rekorde gledanosti, skandali ga nisu zaobišli. Za imidž mentora Jacquesa Houdeka isprva se brinuo dizajner Mario Miše (29), ali suradnja je brzo puknula. Kad je njegov posao preuzela Nataša Svekler (49), dugogodišnja kostimografkinja HRT-a, Houdek se i s njom posvađao oko izbora odjeće. Pjevač je navodno vikao i nasrnuo na nju, uhvatio je za ruku, gurnuo u zid i prepriječio joj put, a Nataša je poslije incidenta završila na bolovanju.

Houdeka su nastavile odijevati radnice Udruge Kamensko, a o imidžu kandidata do velikog finala brinuo se Boris Banović (41), poznatiji kao Fashion Guru. Gledatelji su negodovali i zbog glasovanja. Odbijali su im pozive, a nisu prolazili ni SMS-ovi, pa su mnogi zaključili da je sve namještaljka i da se pobjednik zna bez obzira na mišljenje publike. Ipak, u subotu o najljepšem glasu Hrvatske odlučuju isključivo gledatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
HRT

Mateo Resman: "Mama je stopirala da bih mogao na satove gitare"

U zadnje vrijeme počeo sam se ozbiljnije baviti glazbom i pisati pjesme za svoj bend kako bih jednom mogao reći: ‘Da, to je moje’ i biti zadovoljan sobom i onim što radim. Istina je da to traži puno odricanja, upornosti i rada, ali jednom će se to sve vratiti u dobrom smislu, napisao je Mateo Resman (21) u zadaćnici u trećem razredu srednje škole. I bio je u pravu. Mladić iz Gerova u Gorskom kotaru skromnošću i pozitivnim stavom dogurao je do finala, u kojem će, kaže, pjevati za djeda Ivana, koji ga svaki vikend gleda na televiziji i navija, a ove subote slavi 67. rođendan. Mateo je u polufinalu pjevao za majku Lauru, kojoj je njegov prolazak u zadnji krug natjecanja bio najljepši dar za 41. rođendan.

- Kad mi je rekao da se prijavio u show, samo sam ga zamolila da bude pristojan.

Ne opterećujem se plasmanom, više me brine je li pod stresom i je li uopće jeo - smije se mama, koja radi kao odgojiteljica. Sina, koji je krenuo njezinim stopama pa u Rijeci studira rani i predškolski odgoj, rodila je na prvoj godini fakulteta, pa se o njemu do četvrte godine brinula baka. Upravo je ona malom Mateu od kartonske kutije deterdženta za rublje napravila prvu improviziranu harmoniku, koju je unuk ponosno rastezao i oponašao joj zvuk.

- Majka mi je rano umrla pa sam poslije njezine smrti ostavila posao kako bih bila sa sinom. Bio je živahan, ali razuman i poslušan. Vrlo rano shvatila sam da ima ritma jer je kao mali lupao po loncima i glumio da svira bubnjeve - kaže mama. Prvi javni nastup Mateo je imao sa samo četiri godine. Na lokalnim maškarama bio je dimnjačar, ali silno je htio pjevati, pa se popeo na kamion sa zvučnicima i uhvatio mikrofon. S mamom i tetkom, koje su zbog posla u dječjem vrtiću morale znati svirati klavijature, počeo je svirati i Mateo. U osnovnoj školi krenuo je u Delnice na sate gitare. Obitelj tad nije imala auto, pa je mama jednom u tjednu stopirala kako bi sinu ispunila želju, a kući su se vraćali autobusom. Talentirani Goranin u sedmom razredu zaljubio se u motocikle, ali mama se bojala opasne vožnje, pa mu je za utjehu kupila gitaru i pojačalo.

- S interneta je skidao akorde i vježbao u garaži, a onda je osnovao bend - prisjeća se mama Laura. Dodaje kako je Mateo, koji je odrastao u malom mjestu, uvijek bio zaštitnički raspoložen prema mlađima, a veliko srce pokazao je kad je organizirao humanitarni koncert za prijatelja koji je bolovao od leukemije.

- Emotivac je od malih nogu. Kad je bio klinac, na putu do vrtića našao je štene u potoku, spasio ga i odveo susjedu koji ga je morao čuvati. Poslije ga je, naravno, doveo kući i nije bilo govora da ga ne zadržimo. Brinuo se i o mačkama, zecu, zamorcu, hrčku... Uvijek smo imali pravi mali zoološki vrt - kaže ponosna mama.

HRT

Nina Kraljić: Mali nomad koji dobro zna što želi 

Rano je počela plesati i pjevati. Već s tri godine stalno je htjela imati improvizirani mikrofon u ruci, kaže Irena Kraljić (44). Kći Nina (23) specifičnim interpretacijama dogurala je do finala 'The Voicea',

ali unatoč uspjehu ostala je skromna i staložena. U obitelji Kraljić svi imaju smisla za glazbu, pjevala su oba djeda i tetka, ali tek je Nina amaterstvo i hobi odlučila podići na višu razinu. Lipovljanka je s 14 godina otišla iz roditeljskog doma u Varaždin, gdje je upisala glazbenu školu i učila svirati klavir.

- Uvijek je bila odgovorna i vrijedna. Svaku emisiju intenzivno proživljavamo s njom i veselimo se svakom prolasku u daljnje natjecanje. Potpore od nas nikad joj nije nedostajalo - kaže mama, koja stariju kćer, koja studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci, od milja zove malim nomadom. Ninina najvatrenija obožavateljica je mlađa sestra Tena (8). Prvašica svima u školi s ponosom priča o starijoj sestri, a vršnjaci je stalno ispituju i žele znati sve o budućoj zvijezdi. Nina se sa 17 godina natjecala i u showu “Supertalent”. I ondje je došla do velikog finala, a godinu dana poslije snimila je prvi singl “Kaži mi”, za koji je glazbu i tekst pisao Saša Jungić, gitarist benda Ramirez, a producirali su ga Shot i Erol iz Elementala. Mentor Jacques Houdek (34) već je na slijepoj audiciji prepoznao Ninin veliki potencijal, a glasovi gledatelja iz subote u subotu opravdali su njegov izbor. Svi joj predviđaju uspješnu karijeru.

Željko Lukunić/Pixsell

Jure Brkljača: Romantični ratnik još traži idealnu djevojku

Život koji živim izražavam kroz glazbu, kaže Jure Brkljača (20). Kad je na slijepoj audiciji otpjevao “Brod u boci“ Olivera Dragojevića (67), anđeoskom glasu Zadranina okrenula su se sva četiri mentora, a Jure se za pobjedu odlučio boriti u timu Tonyja Cetinskog. Glazba mu je u genima jer otac Mirko (50) već 15 godina pjeva u Amadeus Bendu, a u istom svira i Jurin pet godina stariji brat Marino. Imaju gaže na ljetnim hotelskim terasama, u restoranima i klubovima, otvoreni su za sve glazbene žanrove, ali na repertoaru im nikad nije bila narodna glazba jer je nitko u obitelji ne sluša i u njoj ne pronalazi vrijednost. Jure, koji je u školi za primijenjenu umjetnost i dizajn završio smjer fotografije, prve pjesme snimao je mobitelom, a s vremenom je s bratom u sobi napravio pravi mali kućni studio.

- Jure piše pjesme i usmjerava starijeg brata. Oduvijek su bili jako vezani i odlično funkcioniraju zajedno pa je bilo logično da osnuju duo The Brothers - kaže otac Mirko. Dodaje kako je mlađi sin uvijek bio hiperaktivno dijete, a osim glazbe strast mu je i sport. Trenirao je plivanje, vaterpolo, karate, tajlandski boks, a trenutačno mu je najzanimljivija krav maga, izraelska borilačka vještina koja je postala hit u policijskim i vojnim redovima. Izvana jak i čvrst, Jure je po prirodi nepopravljivi romantičar i ne boji se pokazati osjećaje.

Kada djevojka koja mu se sviđala zbog očeve zabrane nije smjela ići van, Zadranin ga je smekšao onim što najbolje zna, pjesmom. Mjesec dana skladao je baladu, koju su čak puštali iz obližnjih kafića i strogi otac na kraju je ipak morao popustiti.

- Jure je samozatajan i nenametljiv emotivac. Ono što vidite na televiziji, to ćete dobiti i u stvarnosti. Kod njega nema pretvaranja - kaže obitelj. Otkad se pojavio u “The Voiceu”, romantični ratnik, kako ga je prozvao mentor Tony, postao je ponos cijelog Zadra.

Iako je pridobio vojsku vjernih obožavatelja, nije opterećen pobjedom i jednako će se, kaže, veseliti vlastitom i uspjehu konkurencije. Jure se trenutačno u potpunosti posvetio glazbi pa nema vremena za djevojke, ali obožavateljica koje njegov ljubavni status veseli definitivno mu ne nedostaje.

HRT

Marin Jurić Čivro: Pozitivac koji se zna svima uvući pod kožu

Otac Branko (50) svirao je bubnjeve i bio u bendu s kojim je imao gaže na vjenčanjima, a Marin Jurić Čivro (20) i stariji brat Zrinko (23) kao klinci stalno su se motali oko njega i zavoljeli glazbu.

- Nikad nije bio miran, hiperaktivnost je njegovo prirodno stanje. Odmalena je bio zabavan,

uvijek spreman na šalu i spletke. I kao dijete imao je nevjerojatnu sposobnost uvući se ljudima pod kožu. Zvuči nevjerojatno, ali nekad mi je bilo neugodno otići u grad s njim jer bi baš svakoj baki koju bi sreo, bez obzira poznaje li ju ili ne, veselo morao poželjeti dobar dan - smije se mama Vlatka (46). Otkad je Marin prošao na audiciji “The Voicea“, u rodnoj Virovitici zaustavaljaju je na ulici, čestitaju, a isti scenarij prati je i na radnome mjestu, u trgovini.

Dugokosi roker i metalac s naušnicama koje su mu u showu postale zaštitni znak svira bubnjeve, a prvi bend, Irritus, osnovao je u osmom razredu. U glazbenoj školi učio je svirati gitaru, bio je i u gradskom orkestru, a s 13 godina čudom je preživio tešku prometnu nesreću. Na pješačkom prijelazu udario ga je pijani vozač. Marin je tri mjeseca bio u bolnici. Slomio je zdjelicu, a stradali su mu i kuk te mišići.

- Pakao kroz koji smo prošli još nas je više zbližio kao obitelj. Suprug i ja smo poslije svega postali popustljiviji prema Marinu, a on je to često znao dobro iskoristiti, ali nikad nam nije stvarao probleme - kaže mama Vlatka. Za razliku od njega, brat Zrinko, koji je na četvrtoj godini zagrebačke Muzičke akademije, uvijek je bio miran i povučen, potpuna suprotnost Marinu, koji je s razlogom favorit u utrci za najljepši glas Hrvatske. Bez obzira na plasman u showu, Virovitičanin se u budućnosti namjerava baviti glazbom. Svjestan je da talenti iz televizijskih showova brzo padnu u zaborav kad se ugase kamere, ali on ni ne računa na uspjeh preko noći.

HRT

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...