Obavijesti

Show

Komentari 42

'Od utorka je bio bez svijesti. U istoj bolnici nam leži i majka...'

'Od utorka je bio bez svijesti. U istoj bolnici nam leži i majka...'
1

Vidno potresen, Marijan Miočić je dodao da mu je brat bio jako dobar čovjek te da zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bio u prilici odgledati meč svojeg rođaka Stipe Miočića

VIDEO

Imao je tešku upalu pluća i rak jetre. Moj brat je od utorka bio bez svijesti. Baš krećemo u bolnicu u Zadar. Tamo nam leži i majka jer se i ona razboljela. Tek joj moram reći da je Mirko umro, još ne zna, rekao nam je Marijan Miočić, brat najpoznatijeg kvizomana.

Zatekli smo ga ispred obiteljske kuće u Rtini kraj Zadra. Vidno potresen, Marijan Miočić je dodao da mu je brat bio jako dobar čovjek te da zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bio u prilici odgledati meč svojeg rođaka Stipe Miočića.

Htio se vratiti u 'Potjeru'

Još prošli tjedan, u utorak, Mirko Miočić se javio u 500. izdanje 'Potjere'. Poželio se vratiti u kviz, u kojem je bio najpoznatiji lovac.

- Sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih se od jeseni pridružiti kolegama - rekao je Mirko, koji se iz javnosti povukao lani u ožujku. 

Preminuo je oko podneva u zadarskoj bolnici, gdje su ga već dvaput operirali. Zbog dijabetičke gangrene amputirali su mu nogu, a potom i dio druge noge. Liječenje je lani od travnja nastavio u Zagrebu. Potom se uputio na fizikalne terapije. U Opću bolnicu Zadar javio se 7. svibnja. 

Zbog Miočića su mijenjali pravila u kvizu

Miočić je rođen 23. srpnja 1956. godine u Rtini. Studij prava prekinuo je 1987. godine, iako mu je do kraja ostalo tek šest ispita.

- Uvijek sam pomagao kolegama dajući im instrukcije ili šapćući na ispitima. Jednom je cijela jedna grupa od pola razreda prepisala sve moje odgovore na testu iz engleskog, pa tako i jedan pogrešan odgovor. Profesor je više grdio mene zbog pogrešnog odgovora nego razred zbog prepisivanja - rekao je Miočić u intervjuu Nacionalu. 

 

Prvi put je nastupio u kvizu '3, 2, 1 – ali vrijedan' sa 17 godina u drugom razredu gimnazije. Deset godina nakon toga pobijedio je u 'Kviskoteci' i osvojio tadašnjih 20.000 dinara. U superfinalu 'Kviskoteke' 1986. bio je treći. Zbog Miočića su mijenjali pravila u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?'. Godinama je bio 'joker zovi', sve dok HRT nije 2004. godine promijenio pravila i odredio da se jednu osobu može zvati tri puta godišnje.

U tridesetak godina sudjelovanja u kvizovima osvojio je više od pola milijuna kuna. Ulagao je u obiteljsku kuću. Bio je urednik i lektor za povijesna i enciklopedijska izdanja u izdavačkoj kući u Zadru. Otkaz je kao tehnološki višak dobio 2009. te je završio na burzi i primao novčanu naknadu za nezaposlene. U 128. brigadi HV-a borio se i u Lici.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara
Severina odgovorila svećeniku, on joj uzvratio: 'Izvrijeđala me'
OGLASIO SE

Severina odgovorila svećeniku, on joj uzvratio: 'Izvrijeđala me'

Tomislav se na društvenim mrežama oglasio nekoliko sati nakon Severinine objave