Obavijesti

Show

Komentari 109

Elizabeth Taylor umrla je u snu dok su je djeca držala za ruku

Elizabeth Taylor umrla je u snu dok su je djeca držala za ruku
22

ODLAZAK FILMSKE LEGENDE Elizabeth Taylor preminula je u 80. godini u losanđelskoj klinici zbog zatajenja srca. Uz nju su bili dva sina i dvije kćeri...

VIDEO

Uvijek ćemo biti inspirirani njenim trajnim i neizmjernim doprinosom svijetu. Silno će nam nedostajati, obratio se medijima glumičin najstariji sin Michael Wilding (58). On je bio uz majku dok je umirala. Elizabeth Taylor preminula je jučer rano ujutro od infarkta u losanđeleskoj bolnici Cedars-Sinai. Nedavno je proslavila 79. rođendan. Uz postelju dive, osim Michaela, bila su i ostala djeca, sin Christopher Wilding (55) te kćeri Elizabetha Todd (54) i posvojena Maria Burton (50).

- Bila je nevjerojatna žena koja je živjela punim plućima, strašću, duhovitošću i ljubavlju. Iako je njezin gubitak tragičan za nas koji smo je toliko voljeli, ponosni smo jer je bila uspješna poslovna žena i hrabra humanitarka koja se borila protiv AIDS-a - rekao je Michael. Dodao je kako će njezin duh zauvijek biti s njima. Njezin glasnogovornik rekao je da je preminula spokojno u snu. Prije šest tjedana glumica je hospitalizirana upravo zbog kongestivnog zatajenja srca. To je stanje u kojem srce ne pumpa dovoljno krvi i kisika u druge organe. Unatoč mnogim komplikacijama, očekivalo se da će je liječnici uskoro pustiti kući. Dvostruka Oskarovka prije šest godina rekla je da boluje od zatajenja srca, ali nije imala većih problema. Godine 2009. operirala je zalistak koji je stalno zakazivao.Ipak, Liz je uvijek bila optimistična. O smrti je počela razmišljati nakon što je umro njezin najbolji prijatelj Michael Jackson. Tada se prijateljima povjerila kako želi da je pokopaju pokraj njegova groba, u mauzoleju na groblju Forest Lawn u Kaliforniji.

'Lassie' ju je vinuo u zvijezde

Njezina prva uloga bila je u filmu 'Rođen svake minute' 1942. godine. Tad je imala samo deset godina. No nakon te uloge filmski studio Universal otkazao joj je suradnju. Zapazili su je agenti iz studija MGM i ponudili glavnu ulogu u dječjem filmu 'Lassie se vraća kući' 1943. godine. Liz je preko noći postala dječja zvijezda zarađujući 100 dolara na tjedan. Glumica se probila tek 1950. filmom 'The Big Hangover'. Prvi Oscar dobila je 1960. godine za film 'Butterfield 8'. Tri godine poslije u filmu 'Kleopatra', koji je tada bio najskuplji ikad snimljeni film, dobila je plaću od milijun dolara. Liz je bila prva glumica u povijesti koja je dobila milijun dolara za film. Uloga Marthe u 'Tko se boji Virginije Woolf?', 1966., donijela joj je drugi Oscar. Njezina izvedba glasne, svadljive i histerične žene zasjenila je radnju filma. Elizabeth je glumila od 1942. do 2003. godine, a za prestižnog Oscara bila je nominirana još četiri puta.Pamtit će se njezine uloge u filmovima 'Div' 1956. u kojem je glumila s Jamesom Deanom te u hitu 'Mačka na vrućem limenom krovu', iz 1958. s Paulom Newmanom. Nagradu za životno djelo dobila je 1997. godine, a 2000. titulu Dama Britanskog carstva.

Iako ju je Robert Taylor zavodio u njega se nije zaljubila

Markantni Robert bio je prvi glumac koji je Liz poljubio na filmu tri godine prije nego li je s njim glumila u klasiku 'Ivanhoe'.

U braku je bila osam puta

Imala sam sreću u životu i znam što je ljubav, rekla je Liz koja se udavala čak osam puta za sedam muškaraca. Dva puta udala se za Richarda Burtona. On je bio ljubav njezina života. Zaljubili su se na snimanju “Kleopatre”. Burton je umro 1984.

- Sigurno je da bismo se Richard i ja još koji put oženili da je živ, ali nije pa to nije uopće tema razgovora - rekla je u posljednjem intervjuu prije nekoliko mjeseci.

Prvi put udala se s 18 godina. Njezin izabranik bio je Conrad Hilton Jr., sin osnivača luskuznih hotela. Elizabeth ga je ostavila nakon godinu dana braka. Zaljubila se u britanskog kolegu Michaela Wildinga, za kojeg se udala 1952. S njim je dobila dva sina, Michaela Howarda Wildinga (57) i Christophera Edwarda Wildinga (55). Iste godine kad se rastala od Michaela, udala se za filmskog producenta Mikea Todda, s kojim je dobila kćer Elizabeth Frances (53). Mike je bio lud za njom pa je prema njoj nazvao svoj avion “Sretna Liz”. Samo godinu dana nakon što su se oženili, 1958. avion se srušio iznad New Mexica i Mike je poginuo. I glumica je trebala biti na letu, ali je ostala kući zbog prehlade. Godinu poslije udala se za Mikeova najboljeg prijatelja, pjevača Eddieja Fishera. Njega je ostavila zbog Richarda Burtona. Oboje su tad bili u braku, što je izazvalo neviđen skandal. Glumac joj je često darovao dijamante, među kojima i 69,42-karatni Cartierov dijamant, poznat kao Taylor-Burton. Liz je do smrti živjela s Jasonom Wintersom (50).

Elizabeth je obožavala Michaela Jacksona

Prijateljstvo između Liz Taylor i Michaela Jacksona dobilo je titulu najduljeg celebrity prijateljstva. Upoznali su se 1980-ih. Liz je bila na njegovu koncertu i otišla je kući jer nije dobro vidjela. Michael je čuo da se naljutila. Nabavio je broj telefona kako bi joj se ispričao. Umjesto pet minuta pričali su tri sata i postali prijatelji. Jacksonova smrt jako ju je pogodila. Iako je bila u invalidskim kolicima, došla je na pogreb.

Muškarce su osvajale njene ljubičaste oči

Elizabeth je zapamćea ostala prema fatalnom pogledu i očima koje su mijenjale boju s plave na ljubičasto. Znala je da su su joj one najjači adut za muškarce.

Tražila da iz biografije izbrišu Josipa Broza Tita

S tadašnjim mužem Richardom Burtonom na Brijunima je odsjela u rezidenciji jugoslavenskog predsjednika. Prije nekoliko godina s urednikom svoje biografije dogovorila je da se dio s drugom Titom izbaci iz knjige jer, kako je rekla, to nije bitan detalj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...