Obavijesti

Show

Komentari 23

On je u trendu: Špiro Guberina ima svoj profil na Facebooku

On je u trendu: Špiro Guberina ima svoj profil na Facebooku
4

Uspješno izbjegavam siječanjske depresije razonodom na fejsu, kaže glumac kojeg su brojni kolege i obožavatelji već dodali kao prijatelja na toj društvenoj mreži

VIDEO

Sin Boris mi je konačno otvorio profil na Facebooku, no zanimljiviji mi je Skype. Sa školskim kolegama, od kojih jedan živi u New Yorku, a drugi u Vancouveru, često se čujem i tako smo obnovili naša stara druženja, kaže Špiro Guberina (80).

Iako je glumac zazirao od društvenih mreža, danas mu je užitak sjesti za računalo te se družiti s prijateljima i obožavateljima. Kaže kako ga najviše oduševljava što se mogu vidjeti preko web kamere, a laska mu i činjenica da je naš najstariji glumac na “fejsu”. 


- Uopće mi nije jasno kako to radi i kako je to moguće, ali nije mi važno. Glavno da to mogu koristiti - ističe Guberina. Šibenčanin je do nedavno koristio i pametni telefon, no vratio ga je sinu jer se nije najbolje snalazio s ekranom na dodir. 


- Izgleda da su mi prsti predebeli pa bih uvijek aktivirao nešto što ne bih htio, a to me je zbunjivalo. Ipak sam ja ljubitelj oldtimera, vozim BMW od 45 godina, pa nije čudo što su mi draže klasične tipkice - kaže glumac. Dodao je kako mu je Facebook razbibriga kojom, uz kazališne probe, izbjegava depresiju koja ga hvata svake zime, naročito u siječnju. No zanimanje za tehnologiju, kaže Guberina, promijenilo mu je svakodnevicu.

- Isprva nisam želio otvoriti profil na društvenoj mreži jer me je obitelj upozorila da dopisivanje može trajati i satima. A svaki čovjek s imalo pristojnosti trebao bi odgovoriti kada se netko javi. Bojao sam se da neću stizati odgovarati na poruke obožavatelja pa bih ispao uobražen - govori legendarni glumac. Na nove tehnologije se nakačio jer mu je dosadilo da mu mailove otvara sin. Zato je lani u Sveučilištu za treću životnu dob završio tečaj informatike. Ondje se naučio služiti internetom, a u početku mu je pomagao sin, od kojega je dobio i prvi laptop.

- Provodio sam sate na računalu jer me je sve zanimalo. Ipak, ništa ne može zamijeniti druženje s prijateljima pa radije preferiram kavu - veselo govori Špiro kojega su kolege i obožavatelji već dodali kao prijatelja na “fejsu”. Oduševljen je i satelitskom navigacijom, ali kaže da si to neće nabavljati jer zna doći do Šibenika, a na gostovanje s predstavama ga voze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: 'Uljepšao nam je dan! To nam jako puno znači'
KOMENTIRALI ZA 24SATA

Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: 'Uljepšao nam je dan! To nam jako puno znači'

Baby Lasagna zamolio je na društvenim mrežama da se nagrada od 50 tisuća eura donira zavodima u Klaićevoj bolnici i u KBC-u Zagreb. Tamo su nam rekli da su oduševljeni njegovom gestom

Baby Lasagna odlučio donirati 50.000 eura nagrade Vlade: 'To će drugima daleko više pomoći'
DIVNA GESTA!

Baby Lasagna odlučio donirati 50.000 eura nagrade Vlade: 'To će drugima daleko više pomoći'

Marko Purišić odrekao se novčane nagrade od 50.000 eura koju mu je dodijelila Vlada. Na društvenim je mrežama poručio da će drugima taj novac puno više pomoći
FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...