Obavijesti

Show

Komentari 92

Organizatori dali ostavke: Ove godine neće biti Eurosonga?

Organizatori dali ostavke: Ove godine neće biti Eurosonga?
2

Najveći europski glazbeni festival pretrpio je veliki udarac nakon što je 21 član ukrajinskog organizacijskog tima dao ostavku. No bez obzira na sve, karte su već u prodaji

VIDEO

Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije u ozbiljnom je problemu jer je 21 član ukrajinskog tima za organizaciju dao otkaz. Sa svoje pozicije odstupila su i dva izvršna producenta, event manager te šef osiguranja.

- Problemi su počeli početkom prosinca kada je EBU dao zeleno svijetlo Ukrajini za održavanje natjecanja. Već smo tada shvatili da je dio naših odluka promijenjen s imenovanjem novog šefa natjecanja koji je imao potpunu kontrolu nad svim događanjima. To je imenovanje i sve radnje koje su ga pratile potpuno zaustavilo mukotrpan rad našeg tima. Više smo puta pokušali kontaktirati Državni odbor za televizijska i radijska emitiranja te predstavnike kabineta ministara, međutim dogovor nije postignut i ovo je jedino moguće rješenje. Zahvaljujemo se svim radnicima koji su sudjelovali u ovom projektu i nadamo se da će naši nasljednici uspjeti dovršiti započeto - stoji u zajedničkoj izjavi bivšeg tima, prenosi Eurosong.hr. 

Europska Radiodifuzna Unija podsjetila je ukrajinske kolege da moraju ispoštovati rokove i pridržavati se plana, bez obzira na situaciju. Još nije poznato hoće li ovaj tijek događaja ugroziti održavanje natjecanja u svibnju. Eurosong je najavio da su karte za manifestaciju krenule u prodaju 14. veljače. 

Ovo je samo jedan u nizu skandala koji potresaju ovogodišnji Eurosong. 

Prošle godine pobijedila je ukrajinska pjevačica Jamala pjesmom '1944' koja pjeva o progonu Tatara s Krima, što je u Rusiji naišlo na negodovanje i burne reakcije. 

- Ako pjevate o istini, to zaista može dotaknuti ljude - kazala je Jamala nakon pobjede. 

Ruski predstavnik koji je nastupao prošle godine Sergey Lazarev našao se u središtu skandala netom nakon izbora, kada su na internetu osvanule njegove golišave fotografije. No, kako su Rusi objasnili, radilo se o projektu iz 2008. u cilju podizanja svijesti o nasilju u obitelji. 

Naša predstavnica Nina Kraljić završila je na 23. mjestu. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu