Obavijesti

Show

Komentari 27

Ovo su pjesme u kojima će Leonard Cohen vječno živjeti

Ovo su pjesme u kojima će Leonard Cohen vječno živjeti
1

Leonard Cohen umro je u svom domu u Los Angelesu, a uzrok smrti još nije poznat. Legendarni glazbenik je u pedeset godina karijere ostavio dubok trag na glazbenoj sceni

VIDEO

Vijest o smrti pjesnika, pjevača i umjetnika Leonarda Cohena objavljena je na njegovoj službenoj Facebook stranici. Preminuo je u 83. godini, a uzrok smrti još nije poznat.

'Hallelujah' je vjerojatno najpoznatija Cohenova pjesma koju glazbenici često obrađuju, a često ga izvode i mladi pjevači na talent natjecanjima poput 'X Factora'.

Leonard je bio opčinjen lijepom Suzanne Verdal kojoj je posvetio pjesmu. Kao što je i opisao u pjesmi, nikad nije spavao s njom, već je 'dirao njeno savršeno tijelo mislima'.

Glazbeniku  su u stanu njegove muze Marianne ukrali staru kabanicu. Taj događaj Leonarda je toliko inspirirao da ga je opjevao u pjesmu 'Famous Blue Raincoat'.

'Everybody Knows' je najpesimističnija pjesma u Cohenovom glazbenom opusu. Australska vlada iskoristila ju je u anti-pušačkoj reklami uz rečenicu 'svi znaju da pušenje izaziva ove probleme'.

Pjesmu 'So Long, Marianne' posvetio je svojoj muzi Marianne Ihlen. Iako su se upoznali kada je ona već bila u braku, privlačnost je bila toliko jaka da su završili zajedno. Marianne je preminula ovog ljeta u 82. godini.

Iako neki tvrde da je 'Dance Me to the End of Love' ljubavna pjesma, Cohen je objasnio da ga je za ovu pjesmu inspirirao Holokaust.

 'Came So Far For Beauty' ima biblijski kontekst. a Cohen ju je napisao 1979. godine.

Iako je pjesme pisao kao od šale, Cohen je priznao kako se oko 'I'm Your Man' dobro 'oznojio'. Prepravljao ju je jako dugo i za nju imao posebnu bilježnicu.

Kada je napisao pjesmu 'Bird on a Wire', Leonard Cohen je prolazio kroz tešku depresiju. Glazbenik je sebe usporedio s usamljenom pticom.

U pjesmi 'Hey That's No Way To Say Goodbye' Cohen je opjevao jedan od svojih ljubavnih brodoloma. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje