Obavijesti

Show

Komentari 3

Premijera spota: Klapa Cambi predstavlja 'Korak bez tebe'

Premijera spota: Klapa Cambi predstavlja  'Korak bez tebe'
9

Spot za pjesmu 'Korak bez tebe' klapa Cambi snimila je u Galeriji Meštrović u Splitu. Redatelj Matko Petrić napravio je dinamičan spot po uzoru na film noir

VIDEO

Tepaju joj nadimkom 'The Thing', zovu ju svojim najizazovnijim projektom do sada i kao uvijek, s novom pjesmom 'Korak bez tebe' klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca opet je hrabro zakoračila u novom smjeru.

Pjesmu su predstavili na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, a potpisuju ju Zoran Trubić, zaslužan za glazbu i stihove, te Tonči Tranfić i Olja Dešić koji su osmislili aranžman, a upravo su za nju snimili i spot.

Spot pogledajte ovdje:

VIDEO

- Mislim da  nema klape koja bi se usudila ovakvu stvar na ovakav način interpretirati. Bilo mi je zadovoljstvo okupiti svoje kolege glazbenike, odreda majstore, priznate u Hrvatskoj - Ante Jurinović na basu, Jan Ivelić na bubnju, Miro Alduk na gitari i moja malenkost na klaviru. Hvala i Igoru Ivanoviću koji je na donesene 'tejkove' izmiksao i masterirao pjesmu po našim zamislima i željama, kazao je Tranfić, ujedno i voditelj klape Cambi.

S njim se slaže i Trubić koji kaže da mu je pisanje za Cambi bio pravi izazov jer je želio zadovoljiti visoke standarde klape.

- Napravio sam dosta toga i uglavnom nisam bio zadovoljan sve dok nisam završio 'Korak bez tebe'. Tu sam nekako pogodio trenutno glazbeno kretanje i traženje klape prema novom zvuku. Pjesma im je 'sjela' i ostalo je poznato. Tu se neću zaustaviti, pokušat ću nastaviti na tom tragu, a hoću li uspjeti, pitanje je muza i nadahnuća kojeg uz Cambi ne bi trebalo nedostajati, kazao je Trubić.

Za režiju spota snimanog u Meštrovićevoj galeriji u Splitu zadužen je bio Matko Petrić s kojim je klapa i ranije surađivala. Kombinirao je zanimljivi vokalni aranžman sa kontrastnom fotografijom te dobio dinamičan spot po uzoru na film noir.

- Kako je pjesma u mnogo čemu posebna za nas, poseban je i spot vezan uz nju, a na kraju i jedno iznenađenje. Pjesma je daleko od dalmatinskog šlagera, jedna je od onih pjesama koju samo klapa Cambi može izvesti - napucana, snažna, angažirana. Pet minuta pjevanja bez predaha, koncipirana kao a capella skladba uz dodatnu, glazbenu pratnju, kazali su pjevači klape Cambi.

- Pjesma 'Korak bez tebe' još je lani sletila na naš mail. Poslušali smo ju i odvažili se raditi ju. Tražili smo nešto posebno, nešto novo. Za vokalni aranžman angažirali smo Olju Dešića. Htjeli smo vokalni aranžman koji u potpunosti funkcionira bez glazbe. I tu nam je Olja bacio rukavicu izazova. Sjećam se kad smo pogledali note i rekli - UH?!? Bio je pravi gušt to povezati i savladati. Vokalni dio je napravljen u najboljoj maniri starih Cambijevih a capella obrada. Za snimanje pjesme okupili smo u studiju bend koji nas često prati i praktički ju otprašili 'live'. Nakon svih glazbenih projekata, ovaj mi je najposebniji, najizazovniji, a pjesmi unutar klape tepamo 'The Thing'. U našim internim krugovima kruži i a capella snimka pjesme koja daje još bolje svjetlo na kompleksnost i snagu 'Koraka bez tebe', kazao je Hrvoje Lozančić, pjevač klape Cambi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...