Obavijesti

Show

Komentari 30

Prevladali probleme: Našli smo četnike, novac ipak sve rješava

Prevladali probleme: Našli smo četnike, novac ipak sve rješava
3

ULOGA ŽIVOTA Višnjić nije upoznao Antu, a čuli su se samo telefonom. Na Velebitu su snimali scenu u kojoj je general na Badnjak ‘93. posjetio vojnike

VIDEO

Večeras smo snimili odličnu scenu kad general Gotovina dolazi u posjet svojim vojnicima koje je obilazio na položajima na Velebitu na Badnjak 1993. godine.

Rekao je to glumac Goran Višnjić (44). Dodao je da to nisu trebali snimati prvi dan, ali sve je bilo na knap jer se snimanje njegove serije u Vancouveru oduljilo.

- Problem sa statistima koji nisu htjeli glumiti četnike smo riješili. Na kraju, gluma im je zadatak, a stvari se riješe novcem. No svejedno im nije bilo drago staviti šubaru na glavu - smije se redatelj Antun Vrdoljak (85).

Višnjić dodaje da zbog vremenske razlike nije uopće spavao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon Velebita idemo za Ploče, Livno i Zagreb, gdje ćemo snimati interijere, a onda slijedi Dalmatinska zagora. Bit će to gadan tempo da se sve stigne zbog mojeg rasporeda - rekao nam je Višnjić na setu 'Generala'.

U Kanadi je upravo završio snimanje serije 'Timeless', u kojoj glumi negativca, dok u filmu 'General', koji režira njegov punac, glumi generala Antu Gotovinu (61).

U zimskoj je noći po hladnoći i snijegu jurio u teretnom vozilu velebitskim stazama do čuke s vojnicima. Filmski dim pušio se iza vojnog vozila, tenkovi su čekali nove okršaje, a hrvatski su se vojnici grijali uz vatru i siromašno ukrašeno božićno drvce u zaklonu. Blato i snježna bljuzga prštali su pod kotačima terenca, a Goran je za volanom svladavao oštre zavoje dok su ga vojnici pozdravljali. General ih je došao obići i dati im naredbe.

- Moram tu zaokrenuti pa se malo pomaknite da mogu proći. Prošao sam centimetar od vas - rekao je glumac vojnicima statistima na straži brinući se da im u mraku ne pogazi noge jer se snimanje scena ponavlja više puta. A snimanje je trajalo do tri ujutro.

- Nema tu ufuravanja, ta uloga živi u meni godinama. Kad je general Gotovina došao u Haag, rodila se ideja da snimimo film o njegovu životu, i to prvenstveno da bismo pokazali svijetu da je nevin - kaže Višnjić. Njegovi djed i baka su tijekom Domovinskog rata protjerani iz Krkovićana, a Oluja je oslobodila to selo.

- Nikad nisam vidio generala Gotovinu, lani smo razgovarali telefonski, ali se nismo uspjeli vidjeti. Nadam se da ga neću razočarati, da će izaći iz kina i reći: ‘Odličan film’ - kaže Višnjić 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju