Obavijesti

Show

Komentari 86

Ružina priča kao roman: Nikad nije upoznala biološku majku...

Ružina priča kao roman:  Nikad nije upoznala biološku majku...
1

DRAMATIČNO DJETINJSTVO Stric pobjednice ‘The Voicea’ Ruže Janjiš govori o velikoj obiteljskoj tajni, nećakinji i nećaku koji su prošli rat u Bosni i Hercegovini te živjeli u izbjeglištvu

VIDEO

U Odžaku u Bosni i Hercegovini svi su ponosni na pobjedu njihove Ruže Janjiš (28) u 'The Voiceu'. Za njezinu životnu priču kažu da je poput filmske melodrame.

- Moj brat Marko i ja 1984. vratili smo se iz Švicarske u Odžak. On je u kući koju je sagradio otvorio restoran, koji je jako dobro poslovao i sve bi bilo lijepo da on i supruga nisu izgubili sina - govori Ružin stric Ivo. Dodaje da su nakon toga pokušali dobiti dijete, ali nisu uspijevali.

Nisu mogli imati djecu

- Moja šogorica Ruža kao da je kopnjela od tuge zbog toga, a i Marko je bio silno nesretan - nastavlja Ivo. Posvajanje, kaže, nije dolazilo u obzir jer su tad već imali više od 45 godina, pa se Marko s Ružom dogovorio kako riješiti problem.

- U njegovu restoranu bila je zaposlena mlada konobarica iz unutrašnjosti Bosne. Marko se dogovorio da mu rodi dijete koje će odgajati on i supruga. Kad se rodila djevojčica, nazvali su je po Markovoj ženi Ruži, koja je bila sretna što je napokon dobila dugo željeno dijete - otkriva stric pobjednice 'Voicea'.

Kako su uvijek željeli imati dvoje djece, nastavlja Ivo, Marko i Ruža na isti su način od druge konobarice nakon godinu dana dobili sina - kaže brat Ivo. Njega su nazvali Marko.

Susjedi im se dive

- Znam da je ta konobarica kasnije otišla živjeti u Švicarsku. Ondje je poginula u prometnoj nesreći. Koliko znamo, Ružina biološka majka još je živa, a iz Odžaka se odselila nedugo nakon što ju je rodila - prisjeća se Janjiš. 

Obitelj je od te 1988. pa do 1992., kad je u Bosni izbio rat, sretno živjela. Marko se, osim što je vodio restoran, bavio trgovinom namještaja i kućanskih aparata. Imao je dobre poslovne veze te je obitelj iz Odžaka kamionom slovenskog proizvođača namještaja evakuirao u Sloveniju, a zatim su otišli živjeti u svoju vikendicu kraj Crikvenice.

- Doista su lijepo živjeli sve dok Ruža nije umrla, a djeca su imala 11 i 12 godina. Tad je u brigu za njih uz Marka preuzela naša majka - govori stric Ivo. Dodaje da je nakon bakine smrti Marko ponudio Ruži da je upozna s biološkom majkom, ali je ona to odbila jer pokojnu Ružu smatra jedinom majkom.

- Svi smo u Odžaku znali za tajnu Janjiševih, ali s njima nismo razgovarali o tome. Divili smo se njihovoj ljubavi kojom su riješili svoj problem - kaže susjed.

Nakon što im je 2000. majka preminula od raka, o Ruži i Marku brinuo se otac. Brat pobjednice 'Voicea' kaže kako je tata bio požrtvovan i brižan, a sestri i njemu ništa nije nedostajalo.

- Djetinjstvo nam je bilo ispunjeno veseljem, igranjem u prirodi i putovanjima - rekao je Marko Janjiš (27).

Često su se selili

Ružin i njegov otac umro je od infarkta prije četiri godine, a brigu o njima preuzela je baka. I ona je bila samohrana majka nakon što joj je suprug umro u Drugom svjetskom ratu. Ostala je sama sa sinom kojem su tada bile samo dvije godine. 

Marko i Ruža su se tijekom rata iz Odžaka u rodnoj Bosni preselili u Sloveniju. Kad su djeca krenula u školu, obitelj je otišla u Klenovicu, gdje je otac sagradio kuću. Marko, koji se bavi građevinom, i nevjenčana supruga i danas žive ondje. Prvih nekoliko razreda škole brat i sestra su pohađali u Novom Vinodolskom, a onda su se vratili u Bosnu. Ruža je kasnije u Osijeku završila i tri godine Prehrambeno tehničkog fakulteta. Od studija je odustala zbog ljubavi prema glazbi.

Ljubav na daljinu

- Bio sam uvjeren u sestrinu pobjedu, ali u finalu sam se dvoumio jer je konkurencija bila jaka - kaže Marko Janjiš. Godinu dana mlađi brat Ruže, pobjednice drugog 'The Voicea', s njom je išao na audiciju i obećao biti uz nju od početka do kraja.

marko

- Kad god sam s njom, ona pjeva. Počela je kao mala u crkvenom zboru, svirala je gitaru i bila u folkloru, poslije je išla na školska natjecanja, a sad je solo pjevačica te ima svoj bend i duo - rekao je Janjiš. Pobjedu je, iako umorna, slavila u hotelu s rodbinom, koja je iz Bosne donijela pečenku i domaću rakiju.

Ruža, koja je u vezi s dečkom iz Graza, poslije pobjede želi snimiti album.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin