Obavijesti

Show

Komentari 105

Sedma sreća: Jacques Houdek konačno odlazi na Eurosong?

Sedma sreća: Jacques Houdek konačno odlazi na Eurosong?
5

UPORAN JE Houdek je šest puta pjevao na Dori jer je želio zablistati na europskoj bini, no publika ipak nije željela da nas Jacques predstavlja na Eurosongu

VIDEO

Službeno je potvrđeno da će se Hrvatska na proljeće natjecati na Eurosongu. Sve je izglednije da bi na binu najvažnijega glazbenog natjecanja u Europi konačno mogao stati Jacques Houdek (35).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Na HTV-u nam nitko nije želio potvrditi tu informaciju opravdavajući se kako državna televizija nema zakonskog zastupnika koji bi takvu odluku donio prestankom mandata Siniše Kovačića (39) na mjestu vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a. No na državnoj televiziji nitko nije ni demantirao glasine da bi Houdek mogao iduće godine otputovati u ukrajinski Kijev.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Menadžeru taji planove?

Pjevač je, čini se, nakon šest nastupa na Dori ipak uspio u svojem naumu te je, priča se, uvjerio ključne ljude koji donose odluku o hrvatskom predstavniku na Eurosongu 2017. da bi nastup trebali povjeriti upravo njemu.

- Ne znam ništa o tome - rekao nam je Jacquesov menadžer Mihovil Bek. Prije 14 godina Houdek je debitirao na Dori. Svoj treći nastup u Opatiji 2004. pjevač pamti po skandalu koji je priredio. Tada se, neposredno pred objavu rezultata za pobjedničku pjesmu, pobunio i vrijeđao okupljene jer je njegovoj šminkerici nestala torbica. Na kraju se ispričao i priznao svoju pogrešku jer su torbu pronašli. Zadnji se put natjecao na Dori 2011.

- Ne bih volio nastupiti na Eurosongu s pjesmom koju pjeva Daria. Mislim da bi na taj način diskreditirao sebe, ipak te tamo čuje širi auditorij. Ako ikad dobijem priliku, volio bih otići na Eurosong s pjesmom koja je moja - rekao je Houdek nakon što je bio drugoplasirani na Dori.

'Žiri je zakinuo Ninu'

Dodao je da ne bi imao ništa protiv ideje da na Eurosongu nastupa za neku drugu državu. Prošle godine u Stockholmu je Hrvatsku predstavljala njegova miljenica i pobjednica prve sezone showa 'The Voice' Nina Kraljić (24), koja je na Eurosongu bila 23.

- Brine me sastav i stručnost žirija jer je često neprofesionalan. Publika glasa za one izvođače kojima oni daju najmanje bodova - branio je pjevač Ninin plasman.

1. Debitirao je zalizane kose

Na svojem prvom nastupu na Dori Jacques je pjevao ‘Čaroliju’. Pobijedila ga je Vesna Pisarović, a Houdek nije štedio na gelu za kosu.

2. Na krilima ljubavi doletio na 5. mjesto

Na drugom nastupu na opatijskoj pozornici pjevač je vrat istaknuo debelim zlatnim lančićem, a nakitio se naušnicama i narukvicom. S pjesmom ‘Na krilima ljubavi’ došao je do 5. mjesta.

3. Smršavio i utegnuo se u bijelo odijelo

Kolege na Dori 2004. proglasili su Jacquesa favoritom natjecanja. Nastupao je u bijelom sakou koji je naglasio njegov mršaviji izgled. S pjesmom ‘Nema razloga’ bio je četvrti. Slavio je Mikulić i nastupao u Istanbulu.

4. Novković otišao u Kijev

Houdek nije odustajao od svoje želje da ode na Eurosong, no to mu nije pošlo za rukom ni s pjesmom ‘Nepobjediva’. Ponovio je plasman od prethodne godine.

5. Seve rasturila, a Jacques završio 15.

Jacques se nadao da će mu pjesma ‘Umrijeti s osmijehom’ donijeti konačnu pobjedu, ali te godine ništa nije moglo omesti Severinu da sa svojom ‘Štiklom’ nastupi na Eurosongu.

6. Kinzerica mu je otela pobjedu

Nakon četverogodišnje pauze, Houdek se 2011. vratio na Doru. Pobijedila je Daria Kinzer, a on se naljutio jer je tvrdio da se manipuliralo s glasovima gledatelja te demonstrativno otišao s bine. Houdek je s Jelenom Vanjek pjevao ‘Molitvu’. Kad ga je pobijedila Daria Kinzer, Jacquesova supruga Brigita dobacivala joj je iz publike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom