Obavijesti

Show

Komentari 54

Severina postala krvoločna Saloma, pozirala Popoviću

Severina postala krvoločna Saloma, pozirala Popoviću
8

Severina je akademskom slikaru bila okosnica za ciklus radova posvećenih biblijskom liku Salomi. Kao model je izvrsno izrazila što je od nje tražio

VIDEO

Fatalnoj Severini (38) slikar Dimitrije Popović među noge je stavio model krvave odrubljene glave Ivana Krstitelja. Pjevačica pozira kao krvoločna Saloma kojoj Ivan Krstitelj nije uzvratio ljubav i nad njegovom glavom simulira ples jer je sretna što mu se osvetila. Na klaviru Severina pozira raširenih nogu pokazujući požudu koja ne može biti zadovoljena jer je Ivan Krstitelj već mrtav.
- Saloma me inspirirala jer je jedna od najintrigantnijih žena u povijesti čovječanstva. Kako bi utažila požudu, zahtjeva od poočima Heroda da Ivanu odrube glavu - rekao je slikar Dimitrije Popović (59). Poznat je po grafikama s licima Marilyn Monroe, Tereze Kesovije, a o njegovom radu snimljeno je sedam dokumentarnih filmova.
- Severina je bila zainteresirana da bude Marija Magdalena. Objasnio sam joj da taj projekt radim s glumicom Dorom Lipovčan, a da u njoj vidim idealnu Salomu - kaže slikar.
Pjevačicu smatra odličnim modelom jer je tijelom i izrazima lica izvrsno izrazila ljubav, žudnju, požudu, mržnju i osvetu. Za razliku od Dore Lipovčan, koja je utjelovila Mariju Magdalenu, i psihologinje Petre Vrkljan, koja je pozirala kao Judita, Seve nije pokazala grudi. Uskoro će s Dimitrijem ponovno surađivati.

Popović će 16. rujna u zagrebačkoj Mimari izložiti 50 fotografija veličine 100x70 centimetra koje je oslikao akrilnim bojama. Pjevačica je prije 15 godina vidjela Popovićev portet Tereze Kesovije i odmah je, kaže, znala da mu želi pozirati. Dimitrije ju je na kraju pozvao u svoj atelje, a cijeli ciklus o fatalnim ženama radio je čak dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...