Obavijesti

Show

'Školarci' tvrde: Roštilj nam je oduvijek bio najdraži predmet

'Školarci' tvrde: Roštilj nam je oduvijek bio najdraži predmet
1

A ZLATNI ĆEVAP IDE... Deset timova odmjerit će snage 28. lipnja na Bundeku u finalu najvećeg hrvatskog natjecanja u roštiljanju. Šef žirija je Branko Ognjenović

Na 4. Prvenstvu Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec s osobitim žarom natjecala se ekipa iz Večernje škole - Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Antimon i Damir Folnegović, koji čine tim Školaraca.  

Plasirali su se u deset najboljih, a tko će osvojiti glavnu nagradu na Zlatnom ćevapu saznat ćemo 28. lipnja na Bundeku u Zagrebu. O sudbini natjecatelja odlučit će strogi žiri na čelu sa chefom Brankom  Ognjenovićem.             

- Stalno imamo fešte na kojima roštiljamo. Čak nas zovu i frendovi kad trebaju prave majstore. U ‘Večernjoj školi’ to nam je bio glavni predmet - kažu Školarci. 

- Tajna slasnog roštilja je u začinima koji se nikom ne odaju. Jedini trik koji mogu odati je taj da smo pekli meso na vinovoj lozi - objasnio je Damir Folnegović (Blaž), šef tima Školaraca. 

Savjet za odlično meso podijelio je i Tvrtko Kračun, šef tima Los Chupacabros iz Zagreba. 

- Za dobar roštilj češnjaka nikad dosta, a koristim i pivo da meso bude sočnije. Meso mariniram dva do tri dana prije pečenja - kaže Tvrtko.

Los Chupacabros

Tvrtko Kračun, šef tima Los Chupacabros iz Zagreba, od priloga najviše voli dodati ljuti umak od nekoliko vrsta ljutih papričica koje sam uzgaja.

PIXSELL

Valpovački kotlić

Kod pripreme mesa marinada je obavezna, kaže Željko Turalija iz ekipe Valpovački kotlić. Meso marinira u maslinovu ulju, sojinu umaku, medu, crvenom i bijelom luku te u raznim začinima s kojima se, kako ističe, treba znati igrati. 

Davor Javorović/Pixsell

Kampo Kaštelo

Danijel Rimanić, šef tima Kampo Kaštelo iz Zadra, za roštilj uvijek koristi mnogo soli, papra i chillija te samo najbolje domaće maslinovo ulje. Prelijeva ga preko začina. 

Berekini iz Zadra 

Mladen Šare iz zadarskih Berekina voli koristiti sve začine, od soli i papra pa do ružmarina i češnjaka. Njegovi idealni prilozi uz roštilj su krumpir, salata i ajvar. 

Dino Stanin/Pixsell

Esekerski ćevap

Pobjedu u Orahovici u nedjelju je odnio Ante Dozan i njegov tim Esekerski ćevap.

- Nikad nisam bio na ljepšem natjecanju - kaže šef tima i dodaje: ­

- Kad smo proglašeni pobjednicima, od sreće smo skočili u jezero. I prošle smo godine bili u finalu na Bundeku, samo smo tada sudjelovali pod imenom - Lud, dva zbunjena i normalan.

PIXSELL

Hot Stuff iz Malinske

Hranu, kuhanje i roštilj treba voljeti, kaže šefica tima Ivana Orlovčić.

- Uz dobar tim, domaći ugljen, drvo masline za žar i razne začine te dobru pjesmu svaki roštilj mora biti dobar - kaže Ivana.

PIXSELL

Allegri Istriani

Roštiljanje za nas nije samo fina klopica, nego užitak. Roštiljamo gdje stignemo: u konobi (po zimi, kad ne može vani), uz more, na poljani. Roštiljamo ribu, školjke, meso, povrće..., kaže Zorana Turković, šefica tima Allegri Istriani iz Umaga.

PIXSELL

Sveti Bartolomej iz Knina

Tajna je u kotačima, sve se vrti, šali se Josip Blažević, šef tima Sveti Bartolomej aludirajući na kolica za osobe s invaliditetom. Za roštilj rabi začine poput vriska, lipe i komorača. 

- Od priloga, uz roštilj, ide malo luka, a može i krumpir, sezonsko povrće, paprika, tikvice te gljive - kaže nam Josip.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
JARUN 19.6.

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec