Obavijesti

Show

Komentari 116

Sport je pojeo zabavu na HRT: Nema novca, nema 'Voicea'

Sport je pojeo zabavu na HRT: Nema novca, nema 'Voicea'
1

SVE POTROŠILI Na HTV-u nije ostalo kuna ni za show ‘Ples sa zvijezdama’. Budžet je otišao na Europsko prvenstvo u nogometu i Olimpijadu

VIDEO

Audicije za “Voice” već su trebale početi, no od raskošnog showa na HTV-u ove godine neće biti ništa. Kako doznajemo, na televiziji nemaju dovoljno novca za taj visokobudžetni show. Sve su, neslužbeno doznajemo, potrošili na Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj i Olimpijadu u Brazilu.

Zbog skupih prijenosa HTV-u je u budžetu nestalo novca za neke od najgledanijih emisija u Zabavnom programu, pa tako, osim “Voicea”, ove jeseni na programu neće biti ni jedne od najgledanijih emisija “Plesa sa zvijezdama”. Navodno audicije za iduću sezonu planiraju na proljeće, a show bi trebao početi iduće godine na jesen.

Bez angažmana: U žiriju ‘Voicea’ bili su Indira Levak, Tony Cetinski, Ivan Dečak Nećak i Jacques Houdek     

 

“Voice” je na televiziji najskuplji show, a težak je 35 milijuna kuna. Samo licencija za jednu epizodu navodno stoji milijun kuna. Članovi žirija su dobivali oko 150.000 kuna za cijelu sezonu, a voditelji 4000 kuna po emisiji. 

Osim vokalnih sposobnosti, prvu sezonu showa obilježila je svađa članova žirija Tonyja Cetinskog i Jacquesa Houdeka, koji su se vrijeđali i zamalo potukli, no u drugoj su sezoni izgladili stvari.

 

Nina Kraljic representing Croatia performs with the song "Lighthouse" during the Eurovision Song Contest final at the Ericsson Globe Arena in Stockholm

Nina nakon ‘Voicea’ otišla na Eurosong, Ruža snimila spot     

Show nije garancija uspjeha

Pobjednica prve sezone ‘Voicea’ bila je Nina Kraljić (24). Zahvaljujući pobjedi poslali su je u svibnju na Eurosong u Stockholm, gdje se s pjesmom ‘Lighthouse’ plasirala na 23. mjesto. Pobjednica druge sezone showa bila je Ruža Janjiš (28), koja je nedavno snimila spot za pjesmu ‘Neke dane’ i još nema značajnijeg estradnog uspjeha.

Članovima žirija upola manje novca nego zvijezdama

Iako su na HTV-u najavljivali da će ove jeseni, nakon dvije godine pauze, ponovno krenuti “Ples sa zvijezdama”, ni od toga neće biti ništa. Show stoji šest milijuna kuna po sezoni, no ni za njega nemaju novac.

Svaka zvijezda koja se natjecala u početku prikazivanja showa navodno je dobila oko 1000 eura bruto po emisiji, a bilo ih je osam. No s vremenom su se honorari zvijezdama smanjivali, pa su na kraju navodno dobivali oko 6000 kuna bruto. Profesionalni plesači su zarađivali oko 5000 kuna bruto. Haljine su u prosjeku koštale po sezoni oko 250.000 kuna, odnosno oko 3000 kuna po outfitu, a radilo ih je šest kostimografkinja, dok ih u britanskoj verziji showa, po čijoj se licenciji i radio, u garderobi ima tridesetak.

Seksi nastup: Lana Banely imala je najoskudniji outfit u ‘Plesu sa zvijezdama’ sa samo 80 centimetara materijala     

Za svaku emisiju šije se haljina i odijelo za plesača, a svatko od njih ima i nekoliko pari obuće za ples, za vježbu i nastup. Na “Plesu sa zvijezdama” ukupno je radilo 150 ljudi. S HTV-a nisu htjeli komentirati ukidanje najgledanijih emisija.

Kako doznajemo, pretplatnicima će se pokušati iskupiti novim, domaćim kvizom, za koji ne moraju platiti skupu licenciju, a vratit će i kviz “Volim Hrvatsku”, u kojemu se naše zvijezde natječu u poznavanju domovine. Vodit će ga Mirko Fodor uz braću Bojana i Gorana Navojca.

Oskudniji honorari: Članovi četveročlanog žirija, Milka Babović, Dinko Bogdanić, Elio Bašan i Davor Bilman, navodno su dobivali oko 2200 kuna bruto po emisiji. Unatoč skromnijim honorarima, suci nisu bili podmitljivi i bez pristranosti su ocjenjivali plesačko umijeće domaćih zvijezda i njihovih učitelja.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin