Obavijesti

Show

Komentari 0

Sudar Percussion odao počast poginuloj posadi Challangera

Sudar Percussion odao počast poginuloj posadi Challangera
3

Hrvatski 'čarobnjaci na udaraljkama' snimili su 'Last Rendez-Vous (Ron's Piece)', koja je prije 30 godina trebala biti odsvirana u svemiru

VIDEO

Nakon uspješne obrade singla Jeana - Michelea Jarrea, “Oxygene IV”, šestero mladih udaraljkaša, koji se kriju pod imenom Sudar Percussion, snimili su novu obradu francuskog skladatelja. Riječ je o pjesmi “Last Rendez-Vous (Ron's Piece)”, koju je Jarre objavio 1986. godine na albumu Rendez-Vous. 

Najotkačenija grupa glazbenika, kako ih mnogi nazivaju, spot za novu pjesmu snimili su u najpoznatijem slovenskom studiju RSL Production u Novom Mestu. U šestominutnom spotu redateljice Sandre Mihaljević osim udaraljakaša iz Sudar Percussiona gostovao je I trubač Darko Sedak - Benčić.

Pjesma, koja je snimljena prije 30 godina, osvježena je snažnom jazz live izvedbom hrvatskih glazbenika, a Sudar Percussion ovom izvanrednom obradom tako je najavio i novi album koji bi trebao izaći u ožujku 2017. godine.

- Album će se sastojati od obrada iz opusa skladatelja Jean-Michel Jarrea I velika nam je čast upoznati mlađe generacije, a starije podsjetiti na tog velikana elektronske glazbe. Kroz taj album želja nam je približiti publici koncertne udaraljke te ih spojiti s organski odsviranom elektronikom. Album će biti slušljiv u bilo koje doba godine i u bilo kojoj prigodi te ne postoji granica koja bi spriječila slušatelja da ne razumije ovu pitku glazbu. Jezik nije barijera, ritma ima u izobilju, pogotovo zvuka koncertnih zvona, timpana i marimbe u izvedbi ansambla Sudar Percussiona. Sama činjenica da nas podržava francuski diskograf BMG te Jarre osobno dovoljna nam je potpora. Planovi s ovim projektom su da ga predstavimo na najvećim festivalima u Hrvatskoj te da pronađe svoj put van naših granica – rekao je vođa ansambla Goran Gorše.

Da nije riječ o sasvim običnoj pjesmi govori, nažalost, tragična priča koja je popratila samo snimanje Jarreova albuma. Dionicu iz pjesme Last Rendez-Vous (Ron's Piece), kako je bilo planirano, trebao je odsvirati saksofonist Ron McNair u letjelici Challenger.

Bila bi to prva odsvirana i snimljena pjesma u svemiru. No samo 73 sekunde nakon polijetanja u siječnju 1986. letjelica je eksplodirala, a cijela posada je poginula. ž

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu