Obavijesti

Show

Komentari 22

Talentirana Jelena ostavila je obitelj kako bi otišla u cirkus

Talentirana Jelena ostavila je obitelj kako bi otišla u cirkus
1

BOLEST JU JE OHRABRILA Psihologinja Jelena Znaor od danas je članica mađarskog cirkusa, u struci nije radila ni dana, a vježbati je počela zbog dijabetesa

VIDEO

Uzbuđena sam i ponosna. Jedva čekam prvu probu. Jedini strah mi je da nisam dorasla tim vrhunskim izvođačima, kaže Jelena Znaor (29). Diplomirana psihologinja iz Zagreba i finalistica 'Supertalenta' jučer je otputovala u Budimpeštu. Tamo će se priključiti njihovom nacionalnom cirkusu Capital Circus of Budapest, koji postoji još od 19. stoljeća. Bez dvojbi je prihvatila poziv.

- Bila sam oduševljena kad su me nazvali. Raspitivali su se među kolegama cirkusantima i tako došli do mene. Pomislila sam: ‘Još će mi i platiti da radim ono što volim’ - rekla je Jelena, koja ne otkriva koliki su joj honorar Mađari ponudili, ali ističe da će joj se isplatiti.

Capital Circus of Budapest nije klasični cirkus koji uokolo putuje u cirkuskim kolima u kojima izvođači spavaju.

Ne smiju u hrvatsku: Mađarski cirkus ima točku sa slonovima, pa ne može u Hrvatsku

- Oni imaju vlastitu veliku zgradu s garderobama, sobama za umjetnike, kuhinjom, blagovaonicom i svime što nam treba. Tamo ćemo spavati kad nismo na turneji - kaže Jelena.

Roditelji nisu plakali

U cirkusu će biti dva mjeseca, a već danas počinje vježbati za prvi nastup, koji je sljedećeg vikenda. Jelena će plesati na početku i na kraju predstave. Njeni roditelji nisu tužni zbog odlaska.

- Mama nije zaplakala, naviknuli su se na naše odlaske. I starija sestra je poslom otišla u Kuvajt - kaže.

Da vide kćerin nastup, roditelji će morati u Budimpeštu jer su u Hrvatskoj zabranjene predstave sa životinjama, koje Capital Circus of Budapest ima u svojim nastupima. S njima će Jelenu na prvom nastupu bodriti i njezin dečko Zoran (34), s kojim je dugo u vezi.

Mora biti u formi: Rođena Imoćanka hula-hupom se počela baviti 2010. Vježbati je počela zbog dijabetesa

- Raduje se mom odlasku u cirkus. Dugo smo zajedno, ali o zarukama ili vjenčanju još ne razmišljamo - rekla je Jelena, koja sa Zoranom ima tvrtku za proizvodnju glazbene opreme. U njoj je zadužena za marketing. Iako je diplomirala psihologiju, u struci nema ni dana staža.

Na dan vježbala pet sati

- Znanje iz psihologije puno mi pomaže u odnosima s ljudima - smatra Jelena. Vježbati hula-hup počela je prije sedam godina. Kako boluje od dijabetesa, odlučila je baviti se sportom. Vodila je i treninge na kojima je polaznike učila vrtjeti hula-hup. Znaor kaže da je vrtjeti hula-hup učila djecu, ali i umirovljenike, a najstarija polaznica njezina tečaja imala je 85 godina.

- Dnevno sam znala vježbati po pet, pa čak i do sedam sati. Sad mi je ponestalo vremena, pa će te radionice biti kraće, po dan ili dva u tjednu - kaže rođena Imoćanka. Još ne zna hoće li nakon dvomjesečnog iskustva s uglednim mađarskim cirkusom nastaviti živjeti i raditi s njima.

- Nikad ne planiram dugoročno. Vidjet ćemo što će biti. Uostalom, nikad mi nije bio cilj ući u cirkus, a evo me baš s njima - zaključila je Jelena, koja je lani bila u finalu TV showa 'Supertalent'.

Majstorica hula-hopa

Doma ima više od 50 hula-hupova, a sama ih je izradila 200-tinjak. Počela ih je izrađivati jer se obruči za odrasle u Hrvatskoj ne mogu kupiti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'