Obavijesti

Show

Komentari 238

‘Thompson je Božji izaslanik jer ima sve vrline velikih ljudi’

‘Thompson je Božji izaslanik jer ima sve vrline velikih ljudi’
1

Svećenik Mijo Nikić pjevača smatra samozatajnim i poniznim vjernikom. Pater mu poručuje da ljubi svoje neprijatelje, a o Perkoviću je napisao psihološko-teološki osvrt

VIDEO


Svijet bi sigurno bio bolji i ljepši kad bi bilo više ljudi kojima je Bog na prvome mjestu i koji istinski ljube čovjeka. Posebno onog u nevolji, a to Marko radi, kaže pater Mijo Nikić (63). Svećenik je u 'Antologiji Marka Perkovića Thompsona' napisao svoj psihološko-teološki osvrt na pjevača. Pratio je njegovu neverbalnu komunikaciju i iščitao stanje njegove nutrine.

- Marko je, unatoč slavi, ostao jednostavan i skroman, a to su vrline velikih ljudi. Cijeni i voli svoju obitelj, želi rasti i kao čovjek i kao vjernik - rekao je pater. U Zagrebu ih je 2002. upoznao zajednički prijatelj, velečasni Zlatko Sudac. Pater je već na prvom susretu osjetio da zrači pozitivnom energijom i iskrenom ljubavi. Prije nego što su se upoznali slušao je njegove pjesme zbog jakih i lijepih poruka.

- Sjetimo se riječi iz pjesme ‘Nemoj tuđe, prokleto je’. Posebno mi se sviđaju ‘Neću izdat ja Boga nikada’. Time Thompson svjedoči da mu je Bog na prvome mjestu - kaže.

Nakon upoznavanja su se sprijateljili, ali se ne viđaju često. Čuju se telefonski ili se nađu kad Perković dođe u Zagreb. Nikić tvrdi da je Marko osjetljiv na ljude u nevolji i rado im pomaže. Prije dvije godine besplatno je nastupio na donatorskoj večeri Zaklade biskupa Josipa Langa. Uz bogoljublje, dodaje Nikić, Thompsona krase domoljublje i čovjekoljublje.

- Kršćanski odgaja djecu. Ljubi svoju domovinu. Bio je na prvoj crti bojišnice, izložio svoj život za slobodu domovine - ističe Nikić.

Pjevač je, dodaje, kamenih gena i senzibilne duše. Proniče duhovnu stvarnost u rastresenosti nasilne globalizacije svijeta. Do toga ga je, kaže pater, mogla dovesti samo molitva i posebna milost Božja.

- Usuđujem se reći da je Marko svojevrsni Božji izabranik. Znamo da često nailazi na protivljenje pojedinih struktura društva, ali upravo to je potvrda Božjeg djela jer sve što je Božje nailazi na protivljenje svijeta koji nije upoznao Boga – smatra Nikić.

Pjevaču poručuje: 'Marko, ljubi svoje neprijatelje jer su ti oni najsigurnija potvrda da si Božji izabranik i da činiš dobro. Da nije njih, upitna bi bila snaga poslanja'.

Vjera ga spasila od ratnih trauma

Thompson je prošao strahote rata. Danas Marko suborce na motociklima uvodi u Knin gdje obilježavaju godišnjice akcije Oluja. Svećenik smatra da ga je vjera spasila od ratnih trauma.

Dubinski psiholog lako čita ljude

Isusovac Mijo Nikić završio je studij filozofije i teologije u Zagrebu. Zatim je magistrirao dubinsku psihologiju u Rimu. Često vodi duhovne seminare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin