Obavijesti

Show

Komentari 10

Thompson objavio antologiju s pedeset sedam najvećih hitova

Thompson objavio antologiju s pedeset sedam najvećih hitova
3

Povodom 25 godina karijere, objavljena je antologija Marka Perkovića Thompsona s 57 njegovih najvećih hitova na 4 CD-a. U izdanju je i bogato uz opremljena knjiga

VIDEO

Povodom 25 godina karijere, objavljena je antologija Marka Perkovića Thompsona s 57 njegovih najvećih hitova na 4 CD-a. U izdanju je i bogato uz opremljena knjiga za koju su tekstove napisali pijanistica Eva Kirchmayer Bilić i dr. pater Mijo Nikić. Izdanje je upotpunjeno brojnim fotografijama i pobrojanom diskografijom, a likovno oblikovanje potpisuje Robert Butković.
 
-Thompson okuplja mase ljudi, ne od od 7-77, nego od 0-100, njih na stotine i stotine tisuća. Činjenica je da nitko, osim Pape, nije u stanju u Hrvatskoj okupiti toliki broj ljudi. Neupitno je da je po glasu Marka Perkovića Thompsona cijela Hrvatska zagrljena pjesmom, stihovima i glazbom na koju nitko ne može ostati ravnodušan, glazbom koja ohrabruje, okuplja, ujedinjuje, progovarajući o istinskim vrijednostima: Bogu, obitelji i Domovini', kaže u knjizi Eva Kirchmayer Bilić.
 
Na prvom CD-u su hitovi kao što su 'Bojna Čavoglave', 'Neka ni'ko ne dira u moj mali dio svemira', 'Geni kameni' u live verziji, 'Bosna', 'Nema predaje', 'Bog i Hrvati', ali i stariji hitovi kao što su 'Ne varaj me' i 'Škorpioni'. Na drugom CD-u su ultimativni hitovi kao što su 'Lijepa li si', 'E, moj narode', 'Uvijek vjerni tebi', 'Iza devet sela', 'Moj Ivane', ali i uspješnice s početka karijere. Treći CD otvara Porinom nagrađena pjesma 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova', a nastavljaju je hitovi iz dugogodišnje Thompsonove karijere 'Zaustavi se, vjetre', 'Kako mi je teško noćas', 'Neću izdat ja' i druge. Posljednji, četvrti CD donosi pjesme kao što su 'Moj dida i ja', 'Prijatelji', 'Reci, brate moj' u duetu s Miroslavom Škorom, 'Pukni puško' i druge.
 
-Kamenih gena, a senzibilne duše Marko Perković proniče duhovnu stvarnost u svoj buci i rastresenosti nasilne globalizacije svijeta koja nažalost ne zaobilazi niti našu domovinu. Do toga ga je mogla dovesti samo molitva i posebna milost Božja. Ti si čvrsta ruka i dobar vođa na kojeg se oslanjaju mnogi. Hvala ti za nadu koju probuđuješ u nama, za istinu o kojoj pjevaš, hrabrost koju si nam pokazao, za vjeru u Boga koju živiš, za tvoju jednostavnost osobe i podsjećanje na ono: tko smo, odakle smo i kamo idemo! Neka te blagoslovi i vodi Bog na putu tvom!, zapisao je pater Mijo Nikić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.