Obavijesti

Show

'Ti i Ja – znanstvenika dva' u novoj sceni Ribnjak u Zagrebu

'Ti i Ja – znanstvenika dva' u novoj sceni Ribnjak u Zagrebu
7

Predstava za djecu 'Ti i Ja – znanstvenika dva' koja je u manje od pola godine postala apsolutni hit među predškolcima i osnovnoškolcima od 18.3.2016., za sve ljubitelje kazališta i znanosti, izvodit će se na daskama koje život znače nove scene u centru Zagreba – Scene Ribnjak, s početkom u 18 sati

Predstava za djecu 'Ti i Ja – znanstvenika dva' koja je u manje od pola godine postala apsolutni hit među predškolcima i osnovnoškolcima od 18.3.2016., za sve ljubitelje kazališta i znanosti, izvodit će se na daskama koje život znače nove scene u centru Zagreba – Scene Ribnjak, s početkom u 18 sati.

Edukativno-zabavno-znanstvena predstava namijenjena je djeci od 5 do 12 godina, a sam sadržaj predstave djeci pruža znanja o geografiji, fizici, kemiji, prirodi i društvu, geološkim pojavama u prirodi i pravilima lijepog ponašanja.

Priča prati prijateljstvo dječaka Ja i djevojčice Ti koji se upoznaju na neobičan način te zajedno kreću u potragu za blagom. Zadatci i prepreke na koje nailaze nisu nimalo laki, no uz hrabrost i upornost, kroz igru, uspijevaju riješiti sve znanstvene zadatke, geografske zagonetke i kemijske pokuse koji su se našli kao prepreka na njihovom putu.

Miro Čabraja, mladi student glume i redatelj predstave 'Ti i Ja – znanstvenika dva' definitivno zna kako privući pažnju najmlađe publike. Predstava je do sad izvedena tridesetak puta.

Miro je sa svojim timom u posljednje vrijeme čest gost vrtića i osnovnih škola: „U zadnje vrijeme predstavu izvodimo jednom do tri puta tjedno, što je poprilično lijep broj izvedbi. Drago mi je što su pedagozi i psiholozi s našom najvjernijom publikom – djecom, prepoznali posebnost ove predstave i što svatko od njih kući odlazi bogatiji za neka znanja iz geografije, fizike, kemije, geoloških pojava u prirodi.

Duhovita interaktivna predstava koja kroz 45 minuta trajanja, zagolica maštu svakog mališana u publici, trenutno se sprema za ljetnu turneju po Jadranu.

Dovoljno je reći da ima izvedbi na kojima djeca više od pola predstave provedu na nogama, gledajući pokuse i sudjelujući u samoj predstavi. Svakom novom izvedbom dogodi se nešto drugačije, ovisno o samom uzrastu djece koja gledaju predstavu, i upravo to svaku predstavu čini posebnom – publika. Trenutno dogovaramo ljetnu turneju i jako se veselim novim izvedbama.“ – izjavio je Miro Čabraja.

U predstavi glume Antonia Šašo i Miro Čabraja, te Ana Maria Štefanac, kao alternacija. Za kostime, koji su u duhu devedesetih, pobrinula se kostimografkinja Lora Vran, dok je za scenografiju zaslužan Pietro Boban. Čarobnu glazbu u predstavi skladao je Ozren K. Glaser, a od velike pomoći bila je i savjetnica za dječju psihologiju Antonia Ćosić, koja je s autorom predstave sudjelovala i u stvaranju ilustrirane knjižice za djecu 'Ti i Ja – znanstvenika dva' koja se može nabaviti nakon svake predstave.

Nakon predstave, za sve mališane kreativni tim priprema Ti i Ja – znanstvenika dva radionicu na kojoj će se izvoditi pokusi i izrađivati razni zanimljivi predmeti. Radionica je besplatna.

Ako ste poželjeli svog mališana odvesti u kazalište i priuštiti mu pravu znanstvenu avanturu, učinite to 18.3.2016., u 18 sati u Sceni Ribnjak, a sve dodatne informacije i buduće izvedbe  možete potražiti na www.znanstvenika2.comFacebook stranici Ti i Ja, Znanstvenika 2. Cijena karte za sve male znanstvenike iznosi 25 kuna, te se mogu rezervirati telefonom na broj 01/4814-719 ili na e-mail adresu blagajna@scenaribnjak.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin