Obavijesti

Show

Komentari 0

Tone Tuoro: Volio bih ljudima ponuditi nešto što još nisu čuli

Tone Tuoro: Volio bih ljudima ponuditi nešto što još nisu čuli
1

Tone Tuoro svoje pjesme izvodi na engleskom, a nije mu niti nepoznanica da sam stvori koji beat. Što misli o hip hop i rap sceni i čime se bavi pročitajte u intervjuu

VIDEO

Chew The Fat! Croatia, program koji promovira bass glazbu, u Tvornici 25. travnja imat će još jedno izdanje, s naglaskom na hip hop, jer je ta večer i službeni Fresh Island Festival warm up party. Na hip hop flooru će nastupiti i ambiciozni hip hop MC i producent Tone Tuoro, ujedno i glavni od mikrofona na Chew The Fat! Cro večeri. Svoje pjesme izvodi na engleskom, a nije mu niti nepoznanica da sam stvori koji beat. Njegov stil obilježavaju funky hip-hop ritmovi, energični nastupi i pjesme u kojima se dotiče raznih tema iz  svakodnevnog života. Što misli o hip hop i rap sceni, čime se sve bavi i čemu se veseli u budućnosti pročitajte u nastavku.

1. Kakva je hip hop i rap scena u Hrvata, jesu li zlatna vremena prošla ili tek dolaze?

Da ne mudrujem previše, uvijek sam pozitivnog stava što se tiče naše scene. Uvijek ima oscilacija, prirodno, ali sad smo krenuli uzlaznom putanjom. Dokaz tome je raznolikost u stilovima i činjenica da je učestalost kvalitetnih hip hop programa i dolazak publike na iste znatno povećan u zadnjih godinu dana. 

2. Kako to da si odlučio izvoditi na engleskom jeziku?

Engleski je ostavio najveći dojam na mene, kada sam pohađao međunarodnu školu u Nizozemskoj gdje sam živio i rođen. To je jezik na kojem se najbolje izražavam, tako da nije bila odluka, već logičan slijed.

3. Osim tekstualnog dijela u tvom stvaralaštvu, baviš se i beat makingom. Otkud inspiracija za sve to?

Gdje postoji volja, postoji način. Prvenstveno, volim glazbu i ne prođe dan da ne preslušam najmanje 2 albuma. Druga glazba (ne nužno hip hop) me iznimno inspirira i uvijek pokušavam rekreirati, pa dodati nešto svoje. Igram se s tim, eksperimentiram, uživam. Drugo, s vremenom bi volio postati glazbeni producent i raditi sa talentiranim izvođačima širem svijeta i ljudima ponuditi nešto što još nisu čuli!

4. Kako ti je bilo 'uživiti' se u ulogu MC-ja na bass programu Chew The Fat! Cro budući da je to drugačije od svega što radiš?

Na prvu loptu mi je bilo apstraktno. Kada sam krenuo, sam još bio u vrlo zadrtoj Hip Hop fazi i nisam baš previše pažnje davao drugim žanrovima. Ipak, s bass glazbom sam upoznat još u Nizozemskoj i stav Chew The Fat! Cro ekipe me privukao da se iskušam u tom polju. Nakon svakog nastupa su mi davali savjete i gurali u željenom smjeru, što je mene potaklo da učim još više. Sad smo pravi team i uživam u svakom našem nastupu. 

5. EP "Prepared for life" je vani. Što ti je do sada dobio život u profesionalnom smislu i čemu se veseliš u budućnosti?

EP je izašao i ljudi su sjajno reagirali, posebno me veseli činjenica da je 60% downloada iz stranih zemalja, najčešće Njemačka i Amerika. To me veseli, pošto je trebalo dugo vremena da se uspostavi kontakt sa publikom van Hrvatske, a ipak izvodim na Engleskom. 

Počeo sam repati sa 20 godina, a u 3 godine mi se život preokrenuo naopačke. Onako kako treba biti. Bio sam nezadovoljan sa fakultetom, dosadno mi je bilo, nisam nikamo išao. Našao sam se u glazbi, otkrio svoju strast i sada, nakon puno uloženog truda, sam uspio uz pomoć prijatelja i suradnika Fil Tilena i Chew The Fat! Cro ekipe proputovati i nastupati širom regije i vani. Karijera, po meni nije ni počela, imam još puno za naučiti i veselim se svakom novom iskustvu. S vremenom ću doći na svoje i ponuditi svijetu svoje djelo, to me veseli.

6. S kim bi volio surađivati?

Trenutno surađujem i surađivao sam sa svim lokalnim izvođačima s kojima sam htio. Nemam na umu nikoga specifično, ali najbitniji kriterij je taj da imam što za naučiti od te individue. Želim raditi sa iskusnijima od sebe, preciznijima, s onima koji to rade 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu