Obavijesti

Show

Komentari 4

Video: Zagreb je u 'Bijeloj noći' postao jedna velika pozornica

Video: Zagreb je u 'Bijeloj noći' postao jedna velika pozornica
7

Zagreb se po drugi put pridružio svjetskim metropoloma u kulturno-umjetničkoj manifestaciji 'Bijela noć' koja će se održati na čak 18 lokacija diljem grada

VIDEO

Zagrepčani i turisti mogu besplatno pogledati niz kulturnih događanja. Projekt 'Bijela noć' nastao je u Parizu kao jednodnevni obilazak grada u ritmu umjetnosti, u ubrzo se proširio i na druge svjetske gradove. U Zagreba se manifestacija održava drugu godinu zaredom.

Kako izgleda zvučna instalacija 'Urban Lights Contact' u parku Zrinjevac, pogledajte ovdje: 

Bijela noć u Zagrebu: zvučna instalacija "Urban Lights Contact" u parku Zrinjevac Reporter: Maja Furjan

Posted by 24sata on 1. listopada 2016

Svjetlosne i zvučne instalacije, 3D mapping, koncerti, izložbe, anamorfoza, baletne i operne točke, fotoperformans, besplatna vodstva te glazbene i plesne izvedbe posjetiteljima će, pod okriljem zvjezdane noći, ponuditi drugačiji pogled na grad, u suradnji s brojnim kulturnim institucijama.

U Etnografskom muzeju uz izložbu 'Puna šaka brade' ograniziran je i plesnjak te plesne radionice swinga, rocn'n'olla i lindy hopa. Tim 'Barbers' posjetiteljima nudi promotivno brijanje i uređivanje brada i brkova. 

Atmosferu iz Zagreba tijekom 'Bijele noći' pogledajte u našem videu: 

Bijela noć u Zagrebu: u Etnografskom muzeju tim "The Barbers" posjetiteljima brije i ureduje bradu i brkove Reporterka: Maja Furjan

Posted by 24sata on 1. listopada 2016

Među lokacijama se ističu novootvoreni Art park, koji je dio programa 'Rabbit Hole' te tunel Grič u kojem su postavljene svjetlosno-zvučne instalacije.  

Program HNK održava se u dva dijela. U prvom dijelu izvodili su se, među ostalim, dijelovi 'Seviljskog brijača', 'Figarovog pira', 'Carmen', predstave 'Tri zime' i baleta 'Labuđe jezero', a glumci su govorili stihove.

U večernjem dijelu, sa svjetlosnim instalacijama i mapiranjem zgrade. Audiovizualnu intervenciju na pročelju zgrade HNK izvodi video umjetnik Ivan Marušić Klif, skladatelj i glazbenik Nenad Sinkauz te Hrvoje Nikšić.

U zgradi HNK paralelno se održava Tajna povijest kazališta, odnosno razgledavanje unutrašnjosti kazališne zgrade uz glumce Barbaru Vicković i Kristijana Potočkog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...