Obavijesti

Show

Komentari 0

Zagrebačka filharmonija 'u rukavu' ima puno iznenađenja

Zagrebačka filharmonija 'u rukavu' ima puno iznenađenja
4

Zagrebačka filharmonija predstavila je novu sezonu, ali i prvog šefa dirigenta u čak sedam godina. Čast je pripala dirigentu Davidu Danzmayru

VIDEO

Ponosite se Filharmonijom! Zagrepčani moraju znati da im je Filharmonija sigurno najbolji reprezent, rekao je dirigent i umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije, maestro Dmitrij Kitajenko na predstavljanju nove sezone koja kreće 23. rujna ove godine. 

Zagrebačka filharmonija, koja broji čak 145 godina postojanja, prvi put u sedam godina ima i šefa dirigenta koji će umjetnički usmjeravati orkestar. Uloga je pripala karizmatičnom Davidu Danzmayru, koji će ravnati i koncert na otvorenju sezone uz pijanista Aljošu Jurinića.

Aljoša je finalist prestižnog Frederic Chopen pijanističkog natjecanja u Varšavi i jedini pijanist koji je sa svojih 26 godina bio pozvan nastupiti u njujorškom Carnegie Hallu. 

Redoviti ciklusi Zagrebačke filharmonije 'Crveni' i 'Plavi' nude 21 koncert profinjene klasike. U goste dolazi i violončelist Alexander Rudin, violonist Benjamin Schmid, pijanistica Elena Baškirova te operna pjevačica Dubravka Mušović Šeparović.

Zagrebačka filharmonija održat će i veliki koncert za Vukovar na dan obilježavanja tog Grada heroja. 

'OFF ciklus' nudi šest raznolikih koncerta, uključujući i koncert u čast Arsenu Dediću na kojem će nastupiti Gabi Novak i Matija Dedić. 

U sklopu istog ciklusa, koncert sa filharmonijom održat će 'kralj violine' Roby Lakatos, koji spaja elemente nacionalne mađarske romske glazbe s klasičnom glazbom i jazzom.

U novoj sezoni, filharmoniju žele približiti i djeci i mladima. U 'Danima odškrinutih vrata', djeca će imati priliku sjesti u orkestar, poslušati probu, upoznati glazbenike, isprobati instrumente i otkriti skrivene prostore dvorane Lisinski. 

Novi šef dirigent povest će najmlađe u čarobni svijet Disneyeve glazbe, a fanove 'Star warsa' razveselit će predstava u ožujku iduće godine.

U sklopu 'Fil(m)harmonije', u kinu Europa moći će se pogledati kultni nijemi filmovi uz glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije, a Božićni koncert uz filharmoniju, predvodit će Ivana Husar i Martina Tomčić

Nakon nastupa u Carnegie Hallu u veljači ove godine, orkestar čeka i turneja po Kini, u sklopu koje će obići sedam gradova. Nakon toga, očekuje ih koncert u Slazburgu. 

Za vrijeme predstavljanja sezone, putem Skypea javili su se i Stjepan Hauser i Luka Šulić iz senzacije '2Cellos' te su najavili svoj koncert na Tomislavcu 2. srpnja u sklopu festivala 'Zagreb classic'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane