Obavijesti

Show

Komentari 2

Zagrepčani napokon dočekali heroinu Lisbeth Salander

Zagrepčani napokon dočekali heroinu Lisbeth Salander
18

Uz ekskluzivnu prodaju knjige, na mjestu radnje obožavatelje su dočekali uzbudljivi sadržaji u kojima su sudjelovali stvarajući svoja sjećanja na zaplete

VIDEO

Usudite li se ući u svijet 'Millenniuma'? Ima li tajnovitost oko pisanja i objavljivanja četvrtoga nastavka dobar razlog? Nadgledaju li nas? Obožavatelji koji su se danas pojavili u Tisak media centru dobili su odgovore na ova pitanja. 

Lisbeth je opet s nama!

Uz ekskluzivnu prodaju knjige, na mjestu radnje obožavatelje su dočekali uzbudljivi sadržaji u kojima su sudjelovali stvarajući svoja sjećanja na zaplete i ozračje Millenniuma od kojega se tako teško bilo rastati. Na svu sreću, rastanka nema. David Lagercrantz smjelo se prihvatio nimalo lakoga zadatka nastavljanja Larssonove priče. 

O čemu se radi u knjizi 'Što nas ne ubije?'

Larssonov nasljednik David Lagercrantz smjelo se uhvatio ukoštac s Lisbeth Salander i Mikaelom Blomkvistom, dobro nam poznatim protagonistima trilera 'Muškarci koji mrze žene', 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku'. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primorat će beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakericu da ponovno udruže snage.

Frans Balder, ekscentrični genij i jedan od vodećih svjetskih informatičkih stručnjaka, iznenada se vraća u Švedsku iz Silicijske doline, gdje je radio u jednoj od najmoćnijih svjetskih kompanija. Od bivše žene uzima autističnog sina, zatvara se u svoj osigurani dom i posve se osamljuje. Istovremeno je nepoznati haker provalio u najčuvanije svjetske servere, one američke nacionalne sigurnosne agencije NSA, koja svakodnevno prati milijarde telefonskih poziva i poruka elektroničke pošte. U Hakerskoj republici slave, jer samo je jedna osoba na svijetu to mogla učiniti – neponovljiva Lisbeth Salander. No ona ništa ne čini ako za to nema duboke razloge, koji su uvijek povezani s njezinom željom da zadovolji pravdu.

Mikael Blomkvist u dubokoj je poslovnoj krizi jer već odavno nije napisao reportažu koja će potresti stupove društva i časopis Millennium, koji ima nove vlasnike, vratiti na staze slave. Jedne večeri dobiva poziv od Baldera i iako je skeptičan prema informatičaru, odlazi na razgovor.

U nastavku svjetski slavnog serijala 'Millennium', koji potpisuje novi autor, jedan od najboljih suvremenih švedskih pisaca David Lagercrantz, oživljava se svijet koji je stvorio Stieg Larsson. Junaci koji su promijenili književnost opet su s nama, jednako živi  i beskompromisni. 'Što nas ne ubije' triler je koji su obožavatelji Larssonova djela dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah!

- Vjerujem da likovi poput Lisbeth Salander i Mikaela Blomkvista zaslužuju živjeti dulje. U vremenu u kojem živimo, pod sustavnim nadzorom američkih obavještajnih službi, potrebni su nam hakeri kao što je Lisbeth Salander - rekao je David Lagercrantz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu