Obavijesti

Show

Zbog čega ne pratim Eurosong

Zbog čega ne pratim Eurosong

Šarenilo. Glazba. Šušur. Drama. Napetost. Svi sastojci za dobru navlakušu su tu. Šarenije, ekstravagantnije i dramatičnije od ovog natjecanja ne ide

VIDEO

Broje se sati do finala. Poznat je svaki detalj života Baby Lasagne. Njegova majka. Njegov župnik. Njegova mačka. Pjesma se odašilje sa svake radio stanice, sa svakog Spotify profila. Svira u švedskim kafanama. Svira na poslu, u autu, u kućama. Bere milijune pregleda na YouTubeu.

Na društvenim mrežama formiraju se tabori. Prvi fanatično podržavaju momka, oduševljeno komentiraju svaki detalj nastupa i već planiraju pobjednički doček. Drugi se drže rezervirano, opareni prošlogodišnjom euforijom oko Mame ŠČ. Treći iz nekog razloga prosvjeduju protiv sotonizma. Četvrti već kalkuliraju koje države će nas opljačkati pri glasanju. Peti se drže iznad sviju, oholo komentirajući kako im ne pada na pamet gledati tu paradu kiča...

Supruga se učlanila u grupe koje prate Euroviziju. Zna valjda svaki detalj o svakom izvođaču. Priča o nastupu Irske, Ukrajine i Islanda. Propustila je nastup Hrvatske u polufinalu jer je uspavljivala malu i još uvijek ne može prijeći preko toga.

Između svih njih, između svih tih tabora, fanova, hejtera i duboko eurosong-religiozne žene, opstajem ja. 

Maleni, usamljeni ja.

Ne gledam Euroviziju. Mislim da nikad nisam odgledao cijelu emisiju. Nemam ništa protiv nje i našem predstavniku želim svu sreću. Samo me ne zanima. Dosadna mi je. 

Ne znam zašto. Šarenilo. Ekstravagancija. Glazba. Šušur. Drama. Napetost. Svi sastojci za dobru navlakušu su tu. Šarenije, ekstravagantnije i dramatičnije od ovog natjecanja ne ide.

Eurosong je paun među golubovima. Fontana u pustinji. Žena u minici među klečavcima.

Svejedno, ne mogu se natjerati pogledati više od deset minuta. Zijevam. Švrljam po mobitelu. Gledam u točku na zidu i razmišljam kako moram pokositi travu. 

Žena komentira nečiju haljinu. Neodređeno klimam glavom. Voditelji iz inozemnih studija govore DU POAN. Ne razumijem sustav glasanja. Ne shvaćam zašto nastupa Australija. Ne znam zašto svaka pjevačica u nekom trenutku mora strgnuti haljinu sa sebe. Nije me ni briga.

Nemam potrebe znati ove informacije. Vjerojatno nema potrebe ni za ovim tekstom, ali možda, samo možda, postoji slabašna nada da nas ima još. Ako ste tu, ako se prepoznajete, znajte, niste sami. 

Kad se u subotu navečer zagledate u noćno nebo, u mračni ocean i arhipelage zvijezda, znajte da negdje u svijetu, možda na drugom kraju planeta, a možda čak i u vašoj neposrednoj blizini, netko drugi gleda u istu nepreglednu tminu i razmišlja kako ga boli ona stvar za Eurosong.

Niste usamljeni. Niste jedini.

I ovo će proći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Farmer Toni za 24sata: 'Gubitak kćeri ne mogu preboljeti, a Dori i meni je presudila treća osoba'
STIŽE U 'LJUBAV JE NA SELU'

Farmer Toni za 24sata: 'Gubitak kćeri ne mogu preboljeti, a Dori i meni je presudila treća osoba'

Toni Patrčević gledateljima ispred malih ekrana poznat je iz showa 'Superpar'. Tamo je bio s bivšom djevojkom Dorom. Par je vezu prekinuo početkom godine nakon 11 godina veze

Aleksandra Prijović s obitelji otišla na zasluženi odmor: Pjevačica se pohvalila fotkom...
NAKON BROJNIH KONCERATA

Aleksandra Prijović s obitelji otišla na zasluženi odmor: Pjevačica se pohvalila fotkom...

Aleksandra Prijović otišla je na odmor sa svojom obitelji. Na društvenim mrežama pjevačica je podijelila zajedničku fotografiju
Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'
NATASHA POLY

Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'

Na sebi je imala potpuno prozirnu haljinu francuskog dizajnera Muglera. Svoj izgled upotpunila je decentnim nakitom i crnim štiklama. Međutim, nije svima baš 'legla' njena kombinacija