Obavijesti

Show

Komentari 191

Poznati urednik Siniša Svilan iznenada preminuo u 57. godini

Poznati urednik Siniša Svilan iznenada preminuo u 57. godini
2

Poznati novinar Siniša Svilan danas oko podneva iznenada je preminuo u Beogradu. Odmah mu je pružena pomoć no nakon 20-minutne reanimacije, izgubio je borbu za život.

VIDEO

Poznati novinar i urednik Siniša Svilan danas oko podneva iznenada je preminuo u Beogradu. Odmah mu je pružena pomoć no nakon 20-minutne reanimacije, izgubio je borbu za život.

Siniša Svilan rođen je 1960. u Trogiru. Završio je srednju Tehničku školu u Splitu 1979. godine i upisao Fakultet strojarstva, koji je ubrzo napustio, te se zaposlio u splitskom brodogradilištu kao mehaničar. 

U Zagreb dolazi 1985., upisuje Fakultet političkih znanosti te počinje raditi na Radiju 101 kao urednik vijesti. Isto tako, surađivao je u ‘Latinici’ Denisa Latina, ‘Dobro jutro, Hrvatska’, u Jutarnjem listu, na HTV-u i na Mreži te organizirao i vodio ‘Glamour party’ širom Hrvatske. Na poziv Marije Nemčić 2001. vraća se na HTV i počinje uređivati novu seriju ‘Glamour cafe’.

Tri godine kasnije odlazi na Novu TV na mjesto direktora programa s kojeg  je smijenjen. Ubrzo nakon toga seli u Beograd gdje je prvo bio regionalni programski koordinator TV Pinka, a onda programski konzultant direktorice Televizije B92.

Na Županijskom sudu u Zagrebu 2013. nepravomoćnom presudom proglašen je krivim za primanje mita u zamjenu za prikazivanje emisija produkcijske kuće Core Media u programu Nove TV. Dobio je osam mjeseci zatvora koje je zamijenio za rad za opće dobro.

- Sada bez lažne skromnosti mogu kazati: stvorio sam Novu TV, a oni su me izdali - rekao je ovaj ovisnik o televiziji prije dvije godine za Jutarnji list.

- Televizija je čisti adrenalin. A taj adrenalin te najviše puca na svakom početku. Kad dosegneš cilj, sve pomalo izgubi onu draž koja te drži dok nešto stvaraš, podižeš - kazao je Svilan.

Bio je u braku s akademskom slikaricom Elom Svalina-Svilan s kojom ima kći Galu. 

Marijan Delija

Posljednjih se godina skrasio uz nevjenčanu suprugu 12 godina mlađu Silvanu Mustapić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao