Obavijesti

Show

Komentari 0

'Zebra Dots od početka gradi svoju priču, to je vintage pop'

'Zebra Dots od početka gradi svoju priču, to je vintage pop'
1

Ivo Rimc u Zebra Dots svira bubnjeve, a u intervjuu nam je ispričao kakav je njegov pogled na bend te što očekuje u četvrtak u Vintage Industrial Baru u Zagrebu

VIDEO

Nakon razgovora s Kooladeom smo za kratka pitanja uhvatili i ostale članove benda Zebra Dots. Ovog puta na pitanja je odgovarao Ivo Rimc koji u bendu svira bubnjeve. Kakav je njegov pogled na bend, što očekuje u četvrtak u Vintage Industrial Baru i čime se sve bavi pročitajte u intervjuu.

1. Kako su se Zebra Dots okupili i koja je pozadina priče o bendu? 

Sve je započelo 2010. kada smo se upoznali Matko (Koolade) i ja preko repera Spinza (USA), s kojim smo u to doba obojica surađivali. Počeli smo raditi jam sessione jer je Matko isprobavao kako zvuče njegove stvari sa live bubnjevima. Prvi put je sve ispalo super tako da smo nastavili raditi dalje i pozvali još neke profesionalne glazbenike, s kojima sam radio kod drugih projekta, da nam se pridruže. U početku smo radili na instrumentalima i Matko je bio samo u ulozi producenta. Nakon par session-a Matko je provalio priču sa Talk boxom i napravio stvar "Teaser”, u kojoj je po prvi put pjevao. To nam je zvučalo kao prava stvar i tada smo odlučili napraviti bend u kojeg smo željeli dodati još ženski vokal i pronašli Sašu. Istodobno došla je prilika za pitch na Universal Music tako da se sve skupa savršeno poklopilo. Bilo je i sasvim spontano. Samo zbog glazbe, sounda. Što je i point ove ekipe.

2. Obzirom da živite u različitim gradovima, kako vam je surađivati "na daljinu"?

Baza nam je od početka u Ljubljani, u mom studiju gdje je sve započelo. Tako da najviše kilometara zasad napravi Matko, jer dolazi na probe, ali kad se sve dobro isplanira i dogovori, Zagreb i Ljubljana nisu tako daleko.

3. Koliko često se nalazite za svirke i pripremate li možda nove materijale?

Ovisi o koncertima i ostalim stvarima, ali kako sam rekao, sve dogovorimo po potrebi. Da, baš sada radimo na novom materijalu, kojeg ćemo, nadamo se izdati na jesen. Neke nove stvari stavili smo i na set listu za Vintage u Zagrebu. Da isprobamo kako rade u live verziji.

4. Prošle godine bend je svirao i na Exit festivalu, planirate li ove godine turneju po festivalima?

Da. Odradili smo INmusic (CRO), Waves (AU) i Exit (SRB). Ove godine još dogovaramo gdje i kako. Nadamo se da što više, jer stvarno volimo svirati uživo na velikim pozornicama. Zebra Dots je band koji ima posebnu tendenciju, da svira uživo. I u studiju i na stageu. Tako da ne smijete propustiti live svirku ako vam se sviđa album. Uživo je to posebna priča. Dođite se uvjeriti u Vintage, 17.4.   

5. Nakon Tvornice kulture u Zagrebu ćete svirati i u Vintage Industrial Baru. Što publika može očekivati?

Super live koncert, odličnih instrumentalista, na kojem se možete odlično zabaviti, rasplesati i odnijeti doma pozitivan osjećaj. Naše su svirke nabijene pozitivnom i plesnom energijom. Za bolji osjećaj imamo na set listi i par obrada tako, da je dobra zabava i svirka - garantirana. 

6. S čim se članovi Zebra Dotsa bave osim glazbe?

Ničim drugim. Samo glazbom. Par članova je zaposleno na glazbenim školama. Svi sviramo u raznim drugim projektima i radimo i drugim izvođačima. Tako da za sad je bend fokusiran samo na muziku.

7. Kako bi opisali stil glazbe Zebra Dotsa?

Ovo nam se pitanje uvijek sviđa, ali zasada nemamo neki pravi odgovor. Vintage pop nam se sviđa. Zebra Dots je u biti band koji od svog nastanka dalje, gradi svoju priču na totalno live svirki, na instrumentima. Znači nema semplova i previše uređivanja i sve je snimljeno uživo. A stilno miješa se sve od funk, hip hop, pop, rock, r & b stila, da bi se izgradio posve svoj, autentičan zvuk Zebra Dots. Mislim, da će biti to nakon druge ploče sve jasno. Zebra Dots zvuči kao Zebra Dots i to je taj plan na kojem se radi. Uz to naravno ide i Koolade produkcija tako da je samo svoj zvuk nekako normalna stvar.

8. Što mislite o aktualnoj glazbenoj sceni u regiji? Što joj najviše fali?

Scena u regiji bivše YU oduvijek je bila nešto posebno, nešto sasvim drugačije od ostalog svijeta i kako vidimo i čujemo još uvijek je tako. Fali nam samo ujedinjeno tržište, da bismo mogli tu glazbu i energiju podijeliti širem tržištu. Sve ostalo samo je stvar organizacije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao