Obavijesti

Show

Komentari 4

'Živi mrtvaci': Približava nam se stvarno krvavo finale sezone

'Živi mrtvaci': Približava nam se stvarno krvavo finale sezone
1

U Kraljevstvu se teren za rat već polagano priprema. Nova oružja dolaze u ruke našim junacima, a svima nama na umu je samo jedno - tko će od glavnih likova preživjeti masakr?

VIDEO

Kako se približavamo vjerojatno jako krvavom finalu sedme sezone 'Živih mrtvaca', neki osnovni elementi priče polako sjedaju na svoje mjesto. Rick treba puno oružja te pomoć ratobornih pripadnica ljepšeg spola, a Ezekiel i Carol se moraju pomiriti s činjenicom da je ogromni rat jedino realno rješenje situacije u kojoj se nalaze.

I dok je dobar dio preostalih likova u seriji prilično zanimljiv ili barem dovoljno simpatičan da u pravilu uživamo gledati scene s njima, struktura ove sezone nas je nažalost dovela do točke kada nas malo što može iznenaditi. To je bila kritika koju smo često upućivali individualnim epizodama serije tijekom ove sezone, a ista stvar vrijedi i za epizodu 'Bury Me Here', solidnu epizodu koju nećemo pamtiti po ničem posebnom jer je uglavnom bila - predvidljiva.

Većina ove epizode je bila usredotočena na pomicanje radnje u Kraljevstvu u kojem se teren za rat već polagano priprema. I dok nas je ovaj slijed događaja doveo do nekih solidnih scena, nekako se ne možemo osloboditi spoznaje da ništa od ovoga ne bi bilo potrebno da je Ezekiel jednostavno pristao pomoći Ricku prije nekoliko epizoda.

Nekako nam se čini da bi to bio bolji rasplet događaja jer bismo izbjegli nekoliko sati predvidljivog materijala te možda dobili nešto što je uzbudljivije od ove i sličnih epizoda. Ok, isto vrijedi i za scenarij u kojem bi Daryl otkrio Carol koga je Negan ubio, no njegova odluka da prešuti tu činjenicu je barem imala smisla te bila prikazana tijekom jedne izrazito emotivne scene.

Glavna pouka ove epizode jest da je Morgan opet onaj slomljeni luđak kojeg već jako dobro znamo. Pozdravljamo ovaj rasplet događaja iako nismo pretjerano oduševljeni s time kako je do njega došlo jer se u 'Živim mrtvacima' nikada nije previše sugeriralo da se Benjamin toliko dopadao Morganu tako da bi njegova slučajna smrt mogla izazvati takvu karakternu promjenu u Morganu. Iako nam je drago što Carol nije umrla, njena smrt bi definitivno bila puno bolji razlog da se Morgan opet prebaci u psihopatski način rada, no eto, što je - tu je.

Ostatak recenzije donosi IGN Adria.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode