Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Gips' nagovarao Ivicu da ne vozi spust, ali on nije poslušao

'Gips' nagovarao Ivicu da ne vozi spust, ali on nije poslušao
1

Ivici Kosteliću otac Ante predložio je da propusti spust u Wengenu kako bi se odmorio uoči slaloma u nedjelju no Ivica je htio skijati pred brojnim navijačima

VIDEO

Nakon onako briljantnog kombinacijskog slaloma i nadoknađene tri sekunde spustaškog zaostatka, Ante Kostelić predložio je sinu Ivici da razmisli o mogućem propuštanju wengenskog klasičnog spusta. Da se što bolje odmori za nedjeljni slalom. No, Kostelić mlađi prijedlog je odbio.

– Između mene i Wengena postoji neka posebna kemija. Želim voziti ispred onih 30.000 navijača.

Da je imao kristalnu kuglu i da je mogao vidjeti da neće osvojiti nijedan bod, možda bi ipak propustio spust za koji očito nije imao dovoljno brze skije, ali ni dovoljno dobar startni broj (27). Priželjkivao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek startni broj između 1 i 7, da Ivica vozi dok je staza što tvrđa, jer njegove spustaške skije bolje podnose kada se vozi po ledu. Nažalost, nakon 26 vozača staza je omekšala pa Ivica nije uspio bolje od 3.84 sekunde zaostatka od pobjednika Beata Feuza (24) što mu je donijelo 38. mjesto. Sedam mjesta iza njega bio je Natko Zrnčić Dim (+4.50) dok je Tin Široki zauzeo 56. mjesto sa zaostatkom od + 9.01.

– Mi imamo problem s brzim skijama koji očito ne možemo riješiti. Čak i kada odveze lošiji spust, Ivica ne zaslužuje da bude tako loše plasiran. Ne zabrinjava nas to toliko zbog klasičnog spusta, nego zbog kombinacije u kojoj imamo preveliki zaostatak nakon spusta. Nije uvijek moguće nadoknaditi zaostatak od tri sekunde – kazao je još u petak Ante Kostelić.

– Očito je da imamo problem s materijalom i to se ne može preko noći riješiti. Fischer ima još samo jednog skijaša koji vozi brze discipline, a i on je proljetos bio ozlijeđen kao i Ivica pa nije imao tko testirati brze skije. Tu su očito malo zaspali, a i nemaju ljude koji to mogu raditi – ustvrdio je dan kasnije direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

S ovih 100 bodova i onih 80 iz superkombinacije, mladi Švicarac se vrlo ozbiljno uključio u utrku za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu i sada je treći, sa 50 bodova iza Kostelića.

Petak 13. bio je sretan za Ivicu. Subota je rezultatski bio promašen dan, no u nedjelju je na programu wengenski slalom (10.15 i 13.15 sati) na stazi na kojoj je Kostelić triput pobijedio. U jurišu na četvrtu pobjedu pokušat će ga onemogućiti ponajprije Hirscher.

– Ivica ovaj slalom voli. To je staza koju jako dobro poznaje, a onakav nastup u superveleslalomu donio mu je dodatnu dozu samopouzdanja. Na njemu je, dakako, da odluči koliko će se baciti – najavljuje Pavlek.

Ukupni poredak Svjetskog kupa: Hirscher 725, Kostelić 595, Feuz 545, Ligety 493, Svindal 490...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...