Obavijesti

Sport

Komentari 13

Ivica povećao prednost: Dvije greške presudile u plasmanu

Ivica povećao prednost: Dvije greške presudile u plasmanu
1

Najbolji hrvatski skijaš danas je u 'svom' Wengenu vozio spust. Ivica je startao kao drugi i odskijao novu solidnu utrku te je i u disciplini koja mu ne 'leži' uzeo bodove

VIDEO

Nakon što je pobijedio u jučerašnjoj superkombinaciji Ivica Kostelić danas je vozio spust. Sa starnim brojem 2 Ivica je još jednom u Wengenu odskijao vrlo dobru utrku. Da mu 'leži' Lauberhorn pokazalo je vrijeme u cilju. Zaostao je samo 49 stotinki za rođenim spustašem Innerhoferom, no nakon Kostelića su se niz padinu spuštali i ostali spustaši i malo po malo gurali našeg velemajstora dolje u poretku. No odmah je bilo jasno da će Ivica ponovno uzeti punu torbu bodova i tako je i bilo. Kostelić je doskijao do 12. mjesta i tako uzeo nova 22 boda.

Najvažnije za Ivicu u ovoj utrci jest da je Aksel Lund Svindal doskijao do  cilja sa slabijim vremenom od njega. Ivičin glavni protukandidat za ukupni naslov u Svjetskom kupu ostao je tri mjesta iza njega pa je nabolji hrvatski sportaš svoju prednost na vrhu ukupnog poretka skijaša za Svjetski kup povećao za dodatnih šest bodova.

- Prvi dio staze sam odskijao jako dobro, a onda sam napravio dvije pogreške zbog kojih sam malo izgubio na brzini i eventualno još boljem plasmanu. Nisam nezadovoljan svojom vožnjom, osjećam se dobro i spreman sam za sutrašnji slalom - izjavio je Ivica nakon utrke.

Naš drugi 'spustaš' Tin Široki je završio na 44. mjestu. Natko je dosta iscrpljen nakon jučerašnjih vožnji pa je odlučeno da se odmara i da danas, iako je imao dobar startni broj 6, ne nastupi. O sutrašnjem nastupu u slalomu će biti odlučeno ujutro. Naš treći slalomaš na sutrašnjem slalomu je Dalibor Šamšal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spust u Wengenu osvojio je Klaus Kroell, ispred Cuchea i Janke. I drugi Ivičin pratitelj u ukupnom poretku Silvan Zurbriggen bio je iza Hrvata pa je i pred njim Ivica povećao prednost za dva boda.

UKUPNI POREDAK U SVJETSKOM KUPU:

1. Kostelić 626 bodova

2. Svindal 511 bodova

3. Zurbriggen 459 bodova

4. Walchhofer 433 boda

5. Cuche 423 boda

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet