Obavijesti

Sport

Komentari 81

Ivica je nedodirljiv ove godine: Osvojio je i slalom u Wengenu

Ivica je nedodirljiv ove godine: Osvojio je i slalom u Wengenu
10

Nakon pobjede u superkombinaciji i odličnog 12. mjesta naš Ivica Kostelić danas je u Wengenu vozio slalom. I to kako, osvojio je prvo mjesto i povećao prednost u SK

VIDEO

Četiri posljednja slaloma, dvije pobjede i jedno drugo mjesto u svom dvorištu na Snježnoj kraljici. Rezultat je to posljednjih slalomskih utrka Ivice Kostelića u siječnju. Nevjerojatni Ivica Kostelić ove godine je jednostavno savršen. Pokazao je to i danas u Wengenu. Slalom je njegova disciplina, a Wengen njegova utrka. Nakon prve utrke slalom bio je drugi iza Hirschera sa samo devet stotinki zaostatka.

Druga vožnja bila je problematična isključivo zbog južine koja je rastopila snijeg i uništila stazu. Jedan za drugim otpadali su favoriti i činilo se da će Kostelić imati velike probleme kao i svi koji su startali prije njega. No za profesora doista nema problema preko kojeg on ne može. Niti 'juha' od staze, bljuzga na kojoj se nitko ne snalazi, nije ga mogla spriječiti da ponovno stane na pobjedničko postolje. U cilj je ušao s velikih 0.99 sekunde prednosti. Ostao je još samo Hirscher, no ni on nije ništa mogao Kosteliću. Umalo je izletio i u cilj ušao s 0.93 zaostatka za Ivicom.

U Wengenu će drugi put u tri dana svirati hrvatska himna. Nakon superkombinacije u petak, Kostelić je i u nedjelju uzeo 100 bodova te tako još podebljao prednost pred Svindalom. Norvežanin nije ušao u drugu vožnju slaloma. Savršen vikend u Wengenu i prednost pred Svindalom je sada velikih 215 bodova i sada je sigurno prvi favorit za Veliki kristalni globus. Rekao je to i Janka još nakon pobjede u superkombinaciji.

- Jesam, sada jesam. Ali samo ako ovako nastavim skijati i u drugim utrkama - rekao je nakon pobjede u cilju Ivica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pola Hrvatske je ovdje - dodao je službeni spiker.

- Je, navijaju. Booooog!!! - pozdravio je Ivica brojne hrvatske navijače na tribinama Wengena.

Do kraja sezone ostalo je još 20 utrka od čega pet utrka slaloma, pet utrka spusta, četiri superveleslaloma i po tri kombinacije te veleslaloma. S obzirom da je Ivica veličanstven u slalomu i kombinaciji jasno je da mu se sada već smiješi Veliki kristalni globus. Samo da je zdravlja...

UKUPNI POREDAK ZA SK:

1. Ivica Kostelić 726

2. Aksel Lund Svindal 511

3. Silvan Zurbriggen 469

LIVE: Slalom, prva vožnja

Nakon što su se niz padinu spustili Grange, Hirscher, Raich i Myhrer, na red je došao i Ivica Kostelić. Hrvatski skijaš odskijao je sjajnu prvu vožnju i ostao samo devet stotinki iza Marcela Hirschera. Najbolji svjetski skijaš odlično je krenuo u utrku. U prvom dijelu staze imao je stotinku prednosti pred trenutačno vodećim Hirscherom. 

Vozio je onako kako samo on zna, mirno, bez puno prašine oko skija, što je samo značilo da je precizan i brz. U drugom dijelu staze izgubio je nešto brzine zbog jedne pogreške, no samo devet stotinki zaostatka u cilju razlog su za širok osmijeh navijača i obitelji Kostelić.

Nakon što su spustila prva petnaestorica Ivica drži drugo mjesto, iza Hirschera, a tri stotinke ispred Grangea te 60 ispred Raicha. Druga vožnja slaloma u svakom slučaju će biti itekako zanimljiva i vjerujemo ponovno uspješna za hrvatskog velemajstora. Iza njega su ostali još Myhrer, Herbst, Cousineau, Missillier, Hargin...

U drugoj vožnji, koja počinje u 13.00 sati, Ivica će veliku borbu voditi s Grangeom (četvrti u poretku slaloma za SK), Hirscherom (drugi u poretku slaloma za SK), iskusnim Raichom te odličnim Šveđaninom Myhrerom. Zaostatak unutar jedne sekunde zaključuje Talijan Giuliano Razzoli.

Slalom, druga vožnja

Ivica Kostelić u drugoj će vožnji startati pretposljednji i staza bi do njegove vožnje već mogla biti pošteno razrovana s obzirom na temperature. Nakon što je drugu utrku odvozilo 15 skijaša vodeći je Michael Janyk ispred Marija Matta, no tek sad dolaze najbolji. Za Ivicu je odlično da se u drugu vožnju nije plasirao Aksel Lund Svindal, a najopasniji iza njih dvojice u ukupnom poretku Zurbriggen trenutačno je deveti. Zasad sve ide na ruku našem skijašu.

Druga petnaestorica krenula su vožnjom Markusa Larssona, no ni Šveđanin nije uspio 'skinuti' Janyka s vrha. Staza je sada već u lošem stanju i svaki novi skijaš koji se spusti dodatno je pogorša pa bi Ivica i posebno Hirscher mogli imati velikih problema i užasno spore rezultate.

'Gore' su ostala još samo osmorica, a posljednjih par rezultata dodatno bi ih mogli rastužiti. Jedan za drugim sve su sporiji i čini se kao da se voze po blatu. Snijeg je mekan i spor, a Matt i Janyk  napravili su doista velik posao u drugoj vožnji. Odmah iz njih je Manfred Moelgg.

U kućici su ostala najbolja trojica, no nitko još nije uspio prestići Kanađanina. Donji dio staze gotovo se rastopio i teško će ga 'skinuti' i naš Ivica. Uvjeti su doista nemogući.

Napokon je netko bolji, Jean-Baptiste Grange preuzeo je vodstvo. 

Ivica je preuzeo vodstvo za sekundu ispred Grangea!!!

Wengen, slalom:

1.Kostelić 1:45.28

2. Hirscher +0.93

3. Grange +0.99

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener