Obavijesti

Sport

Komentari 8

Nastavak vikenda u Wengenu: Kostelić bez bodova u spustu

Nastavak vikenda u Wengenu: Kostelić bez bodova u spustu
1

Skijaška elita danas je vozila utrku spusta u švicarskom Wengenu, a jučerašnja zvijezda Ivica Kostelić u cilj je ušao sa tri sekunde i 84 stotinke zaostatka za prvim

VIDEO

Nakon što je jučer nevjerojatnom utrkom slaloma nadoknadio gotovo tri sekunde zaostatka iz spusta i doskijao do pete pobjede u Wengenu, Ivica Kostelić danas je imao novu priliku za bodove. S početkom u 12.30 sati u Wengenu je danas na rasporedu bila utrka spusta. 

Ivica se spustio sa startnim brojem 27, no nažalost nije odvozio najbolju utrku i u cilj je ušao sa gotovo četiri sekunde zaostatka za vodećim Švicarcem Feuzom. Ivica je na kraju ispao i iz prvih 30 skijaša i nije uzeo niti jedan bod u spustu. Na kraju je Ivica zauzeo 38. mjesto. Natko Zrnčić-Dim bio je 45., a Tin Široki 56.

Ostao mu je tako isti zaostatak za Marcelom Hirscherom u ukupnom poretku Svjetskog kupa. No Austrijanac ne vozi brze discipline pa, ako ništa drugo, barem nije povećao prednost pred Kostelićem. Hirscher ima prednost od 130 bodova u ukupnom poretku. U dosdašnjem dijelu sezone Ivica je skupio 12 bodova u spustu.

U nedjelju je u Wengenu na rasporedu slalomska utrka. U slalomu je Ivica vodeći skijaš Svjetskog kupa sa 25 bodova prednosti pred Hirscherom. Nakon sutrašnje utrke Ivica bi mogao povećati tu prednost s obzirom da mu slalomska staza u Wengenu itekako paše. Pokazao je to i u petak kada je odvozio jednu od najboljih slalomskih utrka u svojoj karijeri.

Ukupni poredak nakon spusta u Wengenu:

  1. Marcel Hirscher 725
  2. Ivica Kostelić 595
  3. Beat Feuz 545
  4. Ted Ligety 493
  5. Aksel Lund Svindal 490

Tijek spustaške utrke u Wengenu:

Prvi je niz najdužu spustašku stazu u Svjetskom kupu krenuo Hannes ReischeltAustrijanac je odlično odskijao, gotovo bez pogreške i njegovo je vrijeme čini se solidnih 2:35.75.

Iza njega spustili su se Fayed, Streitberger i Olsson i zauzeli su ista mjesta kao što je i njihov startni broj. Idilu je poremetio tek Paris koji je sa starnim brojem pet zasjeo na drugo mjesto odmah iza Reichelta sa 92 stotinke zaostatka.

Nakon što se spustilo prvih osam vodstvo i dalje drži Reichelt. Na drugom mjestu je Carlo Janka, slijede Paris, Clarey, Hofmann... No najbolji tek slijede.

Deset skijaša je odvozilo spust na stazi Lauberhorn u Wengenu. Najbrži je i dalje Hannes Reichelt, koji se prvi spustio niz stazu. Iza njega je sa 17 stotinki zaostatka Švicarac Janka. U najboljih tri ugurao se Erik Guay sa 78 stotinki zaostatka za Austrijancem. Najbolji spustaš ove sezone Bode Miller ima startni broj 22.

Krenuli su i oni najbolji. Prvi je na redu domaći dečko Beat Feuz. Odlično je odvozio prvi dio staze, sredinu nešto slabije, no na kraju je dodao gas i preuzeo vodeću poziciju sa 44 stotinke ispred Reichelta. Nakon njega spustio se i Didier Cuche, no nije nastavio njegov sunarodnjak. Tek je kao deveti stigao u cilj.

Iza nas je 20 skijaša. Prvo mjesto i dalje drži Feuz. Do Ivice je ostalo još njih šest, među njima i Bode Miller. No ni najbolji spustaš ove sezone nije odvozio dobro. Miller je tek peti sa zaostatkom od 77 stotinki.

Krenuo je i Ivica Kostelić. Na prvom prolazu imao je 74 stotinke zaostatka. Na kraju  je u cilj ušao kao 26. od 27 skijaša sa 3 sekunde i 84 stotinke zaostatka. Ostane li na tom mjestu osvojit će pet bodova. Nažalost Ivica je imao preveliki zaostatak i ispao je iz prvih 30. Prestigli su ga Jansrud, Heel, Hudec...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija