Obavijesti

Sport

Komentari 230

Čudesni Hrvati! Ivica Kostelić prvi, Natko Zrnčić-Dim drugi!

Čudesni Hrvati! Ivica Kostelić prvi, Natko Zrnčić-Dim drugi!
15

SKIJAŠKA NACIJA Ivica i Natko proslavili su jedan od najvećih uspjeha hrvatskog skijanja. Ivica je u superkombinaciji osvojio prvo mjesto, a Natko Zrnčić-Dim drugo!

VIDEO

Polomio je sva vrata na zagrijavanju. Ljutit zbog 24. mjesta nakon prvog dijela superkombinacije u Chamonixu Ivica je "zaposlio" ljude zadužene za održavanje staze. Nije bio pravi u toj prvoj vožnji skraćenog spusta. No čekao je slalom, i dočekao ga. Iako je imao dvije i pol sekunde zaostatka, odvozio je slalom onako kako samo on zna, profesorski, i uzeo zlato u Chamonixu. 

- Toooo! - povikao je Ivica Kostelić i srušio Natka na zemlju.

Valjali su se neko vrijeme po snijegu, a potom je Zrnčić Dim, u stilu Janice, napravio zvijezdu.

Ivica je uzeo prvi trofej, mali Kristalni globus je njegov, nitko ga više ne može stići. A sjajnu priču u Chamonixu "zasladio" je Natko.

- Nakon spusta sam bio ljut i potajno sam se nadao da mogu uspjeti samo ako sve stavim na kocku i to sam uradio. Nisam zadržao ni onih dva-tri posto koje uvijek imam za slučaj da treba da se izvučem. Išao sam do kraja i isplatilo se - rekao je najbolji svjetski skijaš.

Spust je Zrnčić-Dim odradio odlično. Bio je šesti. Spustio se na glavu u slalomu, prošao kroz cilj i pogledao semafor. A tamo je pisalo: Kostelić 1., Zrnčić-Dim 2.  Nevjerojatan uspjeh Hrvata. 

Ivica je nakon posljednjeg skijaša koji je mogao zaprijetiti dvostrukom hrvatskom slavlju počeo trčati u ciljnoj ravnini zajedno s Natkom. Spektakularan je bio nastup dvojice Hrvata. 

Zagrepčanin trenutačno ima 1178 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prvi pratitelj, Švicarac Silvan Zurbriggen, zaostaje 475 bodova.

- Zanima me prva sljedeća utrka. Ništa više od toga - ponavlja Ivica, koji je u Francuskoj proslavio 18. pobjedu u skijaškom Svjetskom kupu.

Naš skijaš je postavio novi siječanjski rekord. Trenutačno je na 999 bodova samo u posljednjih 30 dana.

Dalibor Šamšal je osvojio šest bodova zahvaljujući 25. mjestu, a i Tin Široki pamtit će jučerašnji dan jer je osvojio dva boda. Kakav dan...

Himna u duetu

Zvuci hrvatske himne odjekivali su u Chamonixu, a pjevala su ih dvojica Hrvata. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim zajedno su pjevali i slavili jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta. Zlato i srebro u superkombinaciji. Ivica je imao i dodatan razlog za slavlje. Utrku prije kraja osigurao je mali Kristalni globus u superkombinaciji...

LIVE - slalom

Gotovo je! Ivica je prvi, Natko drugi! Nevjerojatan uspjeh hrvatskih skijaša!

Svindal je na redu. Ima 2.42 sekunde prednosti! Izgubio je na prvom prolazu. Ostalo mu je samo 0.36 i Ivica će ostati prvi! Natko je drugi!

Natko je na startu. Imao je veliku prednost nad Ivicom. Krenuo je Natko! Na prvom prolazu ima 0.74 prednosti. Izgubio je polovicu. Na drugom samo 0.11 mu je ostalo. I drugi je! 

Još je deset skijaša na startu, između njih i Natko Zrnčić-Dim.

Zurbriggen je na startu. Ima Švicarac 0.88 prednosti ispred Ivice. Iako je imao dosta prednosti, gotovo sve je izgubio na prvom prolazu. Ivica je ostao prvi! 

Ostalo je još 15 skijaša. Ivica Kostelić sjajnom je slalomskom vožnjom i dalje prvi. No sad tek dolaze oni iskusniji i bolji u slalomu koji imaju značajniju prednost pred Ivicom. Među njima je i Natko Zrnčić-Dim koji ima sekundu i pol prednosti ispred Ivice.

Nakon nekoliko skijaša jasno je da je Ivica odradio slalom onako kako zna i prava je šteta što je kiksao u spustu. Iako, još se nisu spustili oni pravi slalomaši. 

Krenuo je Ivica. I sjajno je odvozio. Preuzeo je vodstvo i prvi je ispred Jansruda. Dobro je vozio Ivica i popravio je loš dojam nakon prvog dijela superkombinacije u kojem je završio tek 24.

Počeo je drugi dio superkombinacije u francuskom Chamonixu. Ivica Kostelić nakon loše prve vožnje spusta ima dvije i pol sekunde zaostatka i na 24. je mjestu. Natko Zrnčić-Dim sjajno je odvozio i na šestom je mjestu sa 1.07 zaostatka za vodećim Feuzom.

LIVE - spust

Krenuo je Tin Široki. Na kraju je zaostao gotovo četiri sekunde za vodećim Feuzom. Natko je odličan šesti.

Nakon sjajne Natkove vožnje koji je trenutno na četvrtom mjestu, na redu je najbolji skijaš svijeta. Ivica Kostelić starta s brojem 18 na dresu. Krenuo je Ivica! Dobro je odradio vožnju na prvom prolazu. Na drugom zaostaje 0.63. Ivica je napravio sam jednu pogrešku i to se vidi na prolazu. Na kraju je završio tek 14. s 2.50 zaostatka. Ogroman je to zaostatak za Ivicu.

Nakon devetorice skijaša vodeći je Švicarac Feuz. Na startu je Natko Zrnčić-Dim. Dobro je počeo Natko. Na drugom prolazu zaostaje 1.08. Vozi sigurno i trenutno je drugi sa 1.07 zaostatka. Sjajan rezultat uoči nastupa u slalomu.

Počela je superkombinacija u Chamonixu. Prvi je startao Will Brandenburg. 

Superkombinacija (konačan poredak):

1. KOSTELIĆ

2. ZRNČIĆ-DIM

3. Svindal

4. Jansrud

5. Zurbriggen

6. Bank

7. Paris

8. Pangrazzi

9. Innerhofer

10. Feuz

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom