Obavijesti

News

Komentari 191

Bešćutan i nemaran: Operirao ženi dojku i pričao na mobitel

Bešćutan i nemaran: Operirao ženi dojku i pričao na mobitel
3

Liječnik u zadarskoj bolnici telefonirao je dok je operirao tumor na dojki pacijentice. Ona je bila pod lokalnom anestezijom i sve je čula, ali on u tome nije vidio problem

VIDEO

Došla sam u dogovoreno vrijeme u zadarsku Opću bolnicu na operaciju benignog tumora dojke. Legla sam na stol, dobila lokalnu anesteziju i umirala od straha, kaže Zadranka (33).

Iako joj je tijelo bilo umrtvljeno, bila je svjesna svega što se događa. Kirurg je uzeo skalpel u ruke i tad je zazvonio telefon.

- Druga medicinska sestra donijela mu je telefon i on se javio. Zvali su ga s patologije. Mislila sam: ‘Sigurno je nešto hitno, trajat će kratko.’ Sestra mu je držala mobitel na uhu, a on je čačkao po otvorenoj rani na mojim grudima. Pričao je o nekom tumoru, da je on mislio da je ovo, ali nije nego ono, nikako završiti - priča zgrožena pacijentica.

U šoku je pogledala sestru, a liječnik ju je tad pitao: “Boli li vas?”

- Rekla sam mu da me boli što priča na mobitel, a on je odgovorio kako ovo nije kompliciran zahvat. Možda je to njemu jednostavno, ali mene netko reže prvi put u životu i meni je to veliko. Operacija je trajala 15-20 minuta, a on je od toga ćakulao bar deset - tvrdi Zadranka.

Dodala je da je liječnik na njezino pitanje: “Kakvo je to ponašanje” odgovorio protupitanjem: “Hoću li sad završiti na internetu”. Nakon operacije otišao je iz sale, a sestra je previla pacijenticu.

- Neću imenovati liječnika jer je možda dobar kirurg, ali ne bih htjela da netko drugi doživi mobitel-operaciju - kaže Zadranka.

 'Nevjerojatno je da liječnik može tako poniziti pacijenticu'

Ovaj događaj šokirao je i predsjednika Udruge hrvatskih pacijenata Marija Drlju.

- Nevjerojatno je da liječnik može tako poniziti pacijenticu. Pitam se kamo klizi brod solidarnog javnog zdravstva - kaže Drlje, čija je udruga zasuta primjedbama i pritužbama pacijenata.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Dario Nakić rekao je da se teoretski može dogoditi da netko hitno treba kirurga.

- Ako je poziv doista bio žuran, a zahvat sitan, moguće je da sestra liječniku pridrži telefon dok on kratko kaže što treba. To je izuzetak, a ne pravilo - kaže dr. Nakić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava