Obavijesti

News

Komentari 245

Kirurg stavlja slike amputacija na Fejs i pušta ustaške pjesme

Kirurg stavlja slike amputacija na Fejs i pušta ustaške pjesme
3

Ravnatelj novogradiške bolnice je šest godina štitio šefa kirurgije Bogomira Barbića koji je 1993. naredio evakuaciju osoblja iz bolnice i ostavio 200 teško bolesne djece

VIDEO

Šef kirurgije bolnice u Novoj Gradiški dr. Bogomir Barbić ovih je dana uzburkao javnost nakon što su u medije procurile informacije kako je na svojem Facebook profilu stavljao slike amputiranih udova koje je sam operirao.  Iako su ga upozoravali da ne može slike amputacija stavljati na svoj Facebook profil, on se pravdao da time ne narušava privatnost pacijenta jer se ne zna tko je na slici.  

No, osim toga, protiv njega je navodno postojala i prijava da je jednom starijem pacijentu srpske nacionalnosti tijekom amputacije prsta puštao "Jasenovac i Gradiška Stara". Barbić, pak, za tu priču, tvrdi da je izmišljena.

Uz slike svojih operacija i amputacija, Barbić je na svoj Facebook profil imao razne proustaške simbole, sliku Josipa Broza Tita označenog kao metu i hrvatski grb s prvim bijelim poljem, piše Jutarnji list.

Zanimljivo, doktor Barbić je nedavno odjednom skinuo sve slike sa profila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, dr. Barbić radi u Novoj Gradiški od 2006. godine, kada je došao iz Busovače u BiH, gdje je navodno iza njega ostao dug od 450.000 eura. Politički je angažiran, izabran je za doživotnog predsjednika HDZ-a u Busovači i dva mandata je bio zastupnik u Parlamentu BiH. 

Doktor Barbić poznat je i po neetičnom postupku kada je 1993. kao vojni liječnik HVO-a naredio evakuaciju 50-ak pripadnika medicinskog osoblja bolnice za mentalno hendikepirane u Fojnici, prepustivši na milost i nemilost 200 djece koja su bila tada u bolnici. O tom je slučaju pisao čak i New York Times, a jedan časnik UN-a je za te novine  tada rekao kako je taj čin bio 'monstruozan'.  

Ipak, političke veze i zaštita ravnatelja novogradiške bolnice omogućili su mu da postane predsjednik njezina elitnog povjerenstva. Nitko mu ništa nije mogao. 

No, sada Barbić ipak odlazi iz novogradiške bolnice. Navodno će se 5. lipnja, kada mu istekne godišnji odmor, vratiti natrag u BiH.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina