Obavijesti

News

Komentari 495

Legalizirao bi silovanje: 'Čim mi uđe u stan pristaje na seks'

Legalizirao bi silovanje: 'Čim mi uđe u stan pristaje na seks'
2

Daryush Valizadeh (36) vodi svjetski pokret za legalizaciju silovanja žena. Njegovi sljedbenici održat će skupove u 43 zemlje. Založit će se za ukidanje prava žena

VIDEO

Daryush "Roosh" Valizadeh, 36-godišnji Amerikanac armensko-iranskog porijekla, trenutačno je vjerojatno jedna od najomraženijih osoba na svijetu. Za sve je kriva njegova izjava da bi silovanje žena trebalo biti legalno ako se one nalaze u muškarčevom stanu ili kući. Drugim riječima, ako je žena pristala doći muškarcu u stan, pristala je i na seks.

I sve bi još i bilo dobro da tu skandaloznu izjavu Valizadeh nije pretvorio u inicijativu i glavni cilj njegove anti-feminističke organizacije "Povratak kraljeva" koja planira svoje prvo međunarodno okupljanje u subotu 6. veljače.

Sljedbenici svojevrsne legalizacije silovanja okupit će se u 43 zemlje na ukupno 165 događaja gdje će si međusobno dijeliti savjete o tome kako privući žene u svoje prostore i razgovarati i o svojim daljnjim planova koji uključuju "ponovnu izgradnju svijeta u kojem će muškarci biti glavni, a žene će se brinuti za obitelj". 

Okupljanje umalo i u Beogradu

Okupljanje Daryushovih sljedbenika trebalo se održati i u Beogradu, ali od toga se odustalo

Srbijanskoj policiji skup nije bio prijavljen, ali, kako su neslužbeno govorili u MUP-u, svakako ne bi dopustili okupljanje koje nije u skladu s Ustavom i zakonima Srbije, javio je Blic.

Od znanstvenika do ženomrsca

Kontroverzni Daryush Valizadeh (36) dijete je imigranata iz Armenije i Irana, a rođen je u Washingtonu. Nakon što je diplomirao mikrobiologiju na Sveučilištu u Marylandu, započeo je respektabilnu karijeru u svojoj struci. No, uz posao počeo je pisati blog pod nazivom DC Bachelor gdje je dijelio savjete kako zavesti djevojke. 

Nakon šest godina blog je počeo pisati pod svojim imenom, dao je otkaz na poslu i u potpunosti se posvetio pisanju. O zavođenju djevojaka napisao je i knjigu "Bang" koja je izazvala podijeljene reakcije čitatelja.

Nekad ugledni znanstvenik postao je državni neprijatelj broj 1 kada je 2015. na svom blogu napisao svoj sporni stav o legalizaciji silovanja. Kasnije se branio da su ga krivo shvatili te da su za napade na njega krive "feministice s dlakavim nogama". Štoviše, sve ono što piše nazvao je satirom pa je su rasprave o tome jesu li to uistinu njegovi stavovi ili se samo privlačenje pozornosti postale svojevrsna igra pogađanja.

Ne žele ga u Australiji i Kanadi

Koliko god se branio, činjenica je da su ga mnogi vrlo ozbiljno shvatili. Australija mu je uskratila vizu, a gradonačelnici više kanadskih gradova poručili su da nije dobrodošao. Protiv njega  i njegove skupine organizirane su i brojne peticije, a na noge se diglo više organizacija za ljudska prava.

Rooshv.com
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 495
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava