Obavijesti

News

Komentari 58

Mučili pacijente s posebnim potrebama u privatnoj bolnici

Mučili pacijente s posebnim potrebama u privatnoj bolnici
3

Snimke otkrile monstrume: Kamerom je "uhvaćeno" da neke pacijente neprestano bacaju na pod, pljuskaju, izazivaju, podbadaju i odjevene tuširaju hladnom vodom

VIDEO

Nakon tajne snimke BBC-a bristolska policija uhitila je četiri osobe osumnjičene za zlostavljanje pacijenata u privatnoj bolnici. Na tajnim snimkama u bolnici Winterbourne View vidljivo je fizičko i psihičko zlostavljanje štićenika bolnice.

Priču koju donosi BBC prenijeli su gotovo svi svjetski mediji, a razotkrila je grozomoran način mučenja pacijenata koji imaju poteškoće u učenju ili boluju od autizma. Vlasnici bolnice, tvrtka Castlebeck, ispričali su se i suspendirali 13 zaposlenika bristolske bolnice, pacijente premjestili u druge ustanove, a u 56 domova i bolnica u svom vlasništvu poslali inspekcije.

Policija je potvrdila da su uhitili tri muškarca i ženu u sklopu istrage bolnice, a sve je počelo petotjednim tajnim snimanjem reportera BBC-a koji je svojom kamerom "uhvatio" kako se neke od najranjivijih pacijenata neprestano baca na pod, šamara, izaziva, podbada i odjevene vuče pod hladan tuš.

Na snimkama je vidljivo kako 18-godišnju pacijenticu Simone zaposlenici verbalno zlostavljaju i dok zapomaže, odvlače je pod hladan tuš. Njezini roditelji potvrdili su da im je rekla da je u bolnici zlostavljaju, ali zaposlenici su to odlučno zanijekali.

- Rekla nam je da su je tukli, vukli za kosu... ali nisam joj vjerovala jer je to terapijska ustanova - plačući je prepričala reporteru BBC-a Simoneina majka. Državni savjetnik za Jim Mansell kaže da je na snimkama vidljivo da osoblje bolnice jedva čeka priliku za napad na pacijente i upotrebu sile.

BBC se odlučio za tajno snimanje ustanove nakon što im se obratila bivša zaposlenica bolnice koja je bila vrlo zabrinuta za ponašanje osoblja prema pacijentima. I sam reporter BBC-a Joe Casey, koji je snimao događaje u bolnici, šokiran je onim što je vidio.

- Skoro svakog dana gledao sam kako zaposlenici iz zabave muče najranjivije članove našeg društva. Neke od tih prizora teško je zaboraviti - kazao je Casey.

Nakon što se vijest o mučenju pacijenata s poteškoćama proširila na društvenoj mreži Facebook, osnovano je više od 10 grupa koje osuđuju ponašanje zaposlenika, traže njihovo zatvaranje i zatvaranje ustanove...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.