Obavijesti

News

Komentari 298

Napad u zagrebačkom ZOO-u: Zebra mu je odgrizla mali prst

Napad u zagrebačkom ZOO-u: Zebra mu je odgrizla mali prst
4

Željko je gurnuo ruku kroz rupu u ogradi, a onda ga je "beštija" ugrizla. Odgrizla mu je i dio kosti, pa su mu liječnici morali izbrusiti kost kako bi mu mogli zašiti prst

VIDEO

Koliko sam nepromišljen, to potpuno stoji, i nisam trebao gurati ruku kroz rupu u ogradi. Ali ona jednostavno ne bi trebala biti tamo. Da je to bilo moje dijete, ostalo bi bez ruke. Ovako sam ja ostao bez malog prsta, ogorčen je Željko Petko (47) iz Splita.

Njemu će obiteljski posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu ostati dugo u sjećanju. Prije nekoliko dana zebra mu je tamo odgrizla prst.

Sam je kriv, gurao je ruku kroz ogradu, a to je zabranjeno; ravnateljica Zoološkog vrta

- Vidio sam kako i drugi posjetitelji guraju ruku i da maze beštiju. Ipak, to nije bio tigar, bila je to zebra. Za mene Dalmatinca, to je obojeni tovar. Ali oni su bili pametni pa su zebru dirali po stražnjici. Ja sam je išao podragati po glavi. A ona mi je zagrizla mali prst - prepričava Željko.

Bio je sa suprugom, sedmogodišnjim blizankama te starijom kćeri od 19 godinaSve su se uplašile i zaplakale. Zatražio je pomoć u upravnoj zgradi. Pomogle su mu dvije gospođe. Jedna je pozvala taksi da ode na Hitnu. Petko sve okreće na šalu, iako mu nije svejedno. Kaže, doktore je dobro zabavio.

- Govorili su: ‘Čuj, pojela ga zebra...’ pa bi se nasmijali - kaže Petko.

No liječnici su imali ozbiljnog posla jer su morali izrezati vrškove kosti koji su stršali iz malog prsta i izbrusiti je. Ranu su zašili. Zebra mu je otkinula cijeli gornji dio prsta. Kaže da će mu to pomutiti mnoge stvari u životu.

Rupe u ogradi nisu zaštićene i nisu obilježene, jednom će neko dijete gurnuti ruku da pomiluje životinju; Željko Petko, posjetitelj Zoološkog vrta

- Prošao sam četiri godine ratišta, bavio se ronjenjem, letio na zmaju, jahao i padao s konja, sve sam preživio i sad me dotukla zebra. Morat ću odgoditi izložbu skulptura koju sam planirao postaviti najesen jer neko vrijeme neću moći raditi. Ali mi najteže pada što više neću moći svirati gitaru. To mi je bila terapija umjesto tableta - kaže vojni veteran, umirovljeni pukovnik 4. gardijske brigade.

Ravnateljica Zoološkog Davorka Maljković smatra kako je Petko sam kriv za nezgodu.

- Nitko ne gladi zebru jer je to divlja životinja, točnije, to je konj. Zato i postoje ograde. Ne možemo zaustaviti sve koji žele gurnuti ruku kroz ogradu. Ali isto tako ograda nikoga ne može zvati da je netko gurne i pogladi životinju. To se ujedno zabranjuje prema pravilima kućnog reda koja stoje na ulazu u Zoološki - pojasnila je ravnateljica.

Riječ je o manjim rupama u ogradi koje služe zaposlenicima da mogu otvoriti vrata kad izlaze iz zebrine nastambe.

- Ljut sam i na sebe što sam tako nepromišljeno postupio. Ali svi posjetitelji guraju tu ruke i stvarno se jednom može ozlijediti dijete. Nisam ekscesan i okrećem to na vedriju stranu. Ali stvar je ozbiljna - kaže Petko.

Zbog previjanja i kontrole liječnika morao je odgoditi i povratak u Split. U svojoj muci ipak se našali i kaže da mu je žao što nije vidio je li zebra na kraju ispljunula njegov prst ili ga je ipak progutala.

- Sad nikad neću znati jesam li ukusan - kroz šalu će Petko.

Traži da odgovornost za nezgodu podijele i on i ZOO, kako se ovakve stvari više nikad ne bi dogodile. U protivnom, razmislit će o tužbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.