Obavijesti

News

Komentari 177

Neprimjereno je: Djeci prodaju žvakaću gumu devina muda

Neprimjereno je: Djeci prodaju žvakaću gumu devina muda
4

Iako se izraz camel balls može prevesti dvostruko (devina muda ili devine loptice), crtež na ambalaži žvakaćih guma više nego jasno sugerira na što se naziv odnosi

VIDEO

Žvakaće gume Camel Balls, u prijevodu devina muda, s pakiranjem koje zorno ilustrira njihov naziv, mogu se naći i u Hrvatskoj. U privatnom kiosku u Velikoj Gorici prodaju se po komadu za 0,50 kuna, kao jedan od proizvoda brenda Fini španjolske tvrtke Sánchez Cano.

Zbog tih žvakaćih guma ove godine su u Velikoj Britaniji prosvjedovale bijesne majke. Bile su zgrožene eksplicitnim crtežima na žvakaćoj gumi punjenom glukoznim sirupom koja se prodaje djeci. Zbog proizvoda negoduju i roditelji u Hrvatskoj.

- Šokirao sam se vidjevši crtež na žvakama koje se prodaju djeci. Mislim da je poprilično očito o čemu je riječ, a i djeca razumiju engleski - komentirao je čitatelj iz Velike Gorice.

Vlasnica kioska: Ne bi od žvake radila problem

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlasnica kioska kaže da je sporni proizvod kod nje stigao u ponedjeljak. Ne vidi ništa loše u ilustracijama i nazivu i kaže da su šaljive.

- Dušobrižnici bi se iznenadili koliko današnja djeca znaju. Ne bih baš od žvake radila nekakav problem - kaže vlasnica.

Prodavačica ih je isprobala i kaže da su ukusne. Dodaje i kako dosad nije bilo većih reakcija.

- Bio je jedan mlađi par i raspravljali su o tome kako su žvake uvredljive i da nisu za djecu - rekla je.

'Treba kriviti one koji žvakaće proizvode'

Vlasnica kioska kaže kako treba kriviti one koji proizvode žvakaće, a ne one koji ih uvoze i prodaju. Kad su u travnju ove godine proizvođači prozvani zbog tih žvakaćih guma, iz britanske podružnice Finija proučili su da je riječ o bezazlenoj šali.

- Žvakaće su potpuno neprimjerene da se prodaju djeci. Treba ih svakako maknuti s polica trgovina - kažu iz zagrebačkog Društva za zaštitu potrošača i sugeriraju da se proizvod prijavi Državnom inspektoratu za zaštitu potrošača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina