• Članak
  • Komentari 582
  • Share 1246
  • Tweet5

Policajac upucao psa koji je na ulici čuvao bolesnog vlasnika

Dok neki svjedoci tvrde da je policajac štitio sebe i druge od podivljalog psa, drugi tvrde da je upotrijebio prekomjernu silu. Pas je ranjavanje preživio i oporavlja se

Četvrtak, 16. 8. 2012. u 12:00    Piše: Maja Blažević

U javnost je procurila uznemirujuća snimka na kojoj službenik policije u New Yorku usred bijela dana, pred desecima svjedoka puca u pit bulla, piše Daily Mail.

Policajci su došli nakon dojave da na cesti leži muškarac, inače vlasnik psa, koji je imao neku vrstu napada. Nakon što su došli, upozorili su ljude da se udalje, ali jedna žena stajala je preblizu pa ju je pas uspio dohvatiti. Pas Star ubrzo je promijenio smjer i krenuo prema policajcu koji je izvadio pištolj i upucao ga.

Nakon što je upucana, životinja je počela cviljeti, a onda se zaustavila i srušila na pod. Jedan od prolaznika pitao je policajce kako su to mogli učiniti psu koji je nesreću ipak preživio i trenutačno se oporavlja u centru za životinje. 

I dok dio svjedoka tvrdi da se policajac samo branio, drugi tvrde da je upotrijebio prekomjernu silu. Tako jedna od svjedokinja tvrdi da su policajci onesviještenog čovjeka počeli udarati, umjesto da pozovu hitnu što je razbjesnilo psa koji je štitio svog vlasnika. Drugi svjedok tvrdi da je policajac inače ljubitelj pasa te da ga je cijela situacija jako potresla, ali da je morao učiniti što je učinio kako bi zaštitio sebe, a i druge. 


Pročitajte više vijesti iz rubrike Šokantno!.

Tagovi: pucanje, policija, pas, new york

Izdvojeni komentari 582 komentara Pogledaj sve komentare
16.08.2012., 12:13

goran82: lijepo se vidi da je pas krenuo na zenu, bio on isprovociran ili ne ali je krenuo, zatim se okrenuo i na policajce i naravno da su se ovi branili jer ocito nije ugodno kad takav pas krene na tebe.Sad ce dezurni dusebriznici reci ti nisi normalan i nagradit ce me sa puno minusa ali po meni nije normalno da netko moze setati psa bez brnjice! Stanimo i zapitajmo se Vi koji imate pse i iskreno odgovorite na pitanje dali stavljate psu brnjcu kad idete u setnju?? i dali kupite za svojim psom kad se negdije pokenja?? ajde iskreno odgovorite :) u mom kvartu ima pasa vise nego stanovnika, svi secu pese bez brnjice, ono sto je zalosno vlasnici istih pustaju i secu cucke po parkovima di se igraju djeca, imamo odbojkaski teren ograden zicom (3 metra ograde) dodu ti ponosi vlasnici pasa i puste ih unutra da se "igraju" pisaju i seru pa se pitam jesam li ja normalan ili sam lud pa ne shvacam te "dobre ljude" koji voli vise zivotinju od covijeka.... prikaži sve

16.08.2012., 12:29

zvrcko: Pas je životinja. I voli i čuva svoga vlasnika. Što učiniti u toj situaciji? Teško je odgovoriti.

16.08.2012., 12:21

tera-yort: Ma jasno je da se policajac us... i pucao. Svatko sa oružjem bi tako reagirao. Žao mi psa (valjda je istina da se oporavlja), ali me više zbunjuje da se nitko, nakon što je opasnost od psa uklonjena, nije niti sjetio prići i pobrinuti za čovjeka. Ako je imao napadaj, valjda ga treba pripaziti da se ne uguši i općenito mu pomoći kao čovjeku.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar