Obavijesti

News

Komentari 36

Račun za tugu: Na pogrebu im naplatili grobno mjesto za sina

Račun za tugu: Na pogrebu im naplatili grobno mjesto za sina
3

Varaždin: Beba im je umrla od meningokokne sepse, a na pogrebu su im uručili račun za grobno mjesto. Majka djeteta kaže da je bila izvan sebe od šoka

VIDEO

Zdravku (41) i Suzani (39) Lesičak prošlog je četvrtka umro sin Lukas, star šest i pol mjeseci.

- U utorak navečer Lukas je naglo dobio visoku temperaturu. Otišli smo u varaždinsku bolnicu. Na tijelu je imao pet točkica koje su se naglo pojavile i liječnici su odmah zaključili da je riječ o unutarnjem krvarenju i meningokoknoj sepsi. Dobio je infuziju i kisik te su ga hitno prevezli u Zagreb u bolnicu. No Lukas je ubrzo umro - u grču je ispričala Suzana, majka još petero djece. U četvrtak su organizirali pokop.

- Bilo je oko 14 sati kad sam došla u općinu. Objasnila sam im da trebam grobno mjesto i ukop u petak te sam otišla na groblje s komunalnim redarom. Kad smo odabrali grobno mjesto, rekao mi je da moram platiti 1000 kuna. Nismo imali novca te sam zamolila da platim naknadno. Kako mi on nije mogao dati suglasnost za to, morali smo se obratiti načelniku. No nikog nije bilo u uredu, a približavao se kraj radnog vremena. Bila sam očajna - ispričala je Suzana. Zdravko je nazvao bivše kolege u policiji i zamolio da se založe za njega kod načelnika. Tad su im odobrili pokop .

- Došao sam po dozvolu te su mi rekli da je sve riješeno i da ću uplatnicu dobiti poštom - kaže Zdravko. No sutradan, uoči pogreba, uslijedio je novi šok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čekala sam da u mrtvačnicu dovezu tijelo mog sina, a komunalni redar je uletio i gurnuo mi uplatnicu u ruku. Bila sam izvan sebe od šoka, ali sam se zbog djece uspjela sabrati. To je bilo neprimjereno - kaže Suzana.

- Vjerujem da redar nije imao loše namjere, nego je iz praktičnih razloga uručio uplatnicu kad ih je vidio - smatra zamjenik načelnika Mirko Magić. 

Meningokokna sepsa brzo ubija

Mali Lukas umro je od fulminantne menigokokne sepse, objasnio nam je dr. Goran Tešović iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Bakteriju meningokoka prenose ljudi, ali su djeca najpodložnija infekciji. U slučaju zaraze smrt nastupa u roku od nekoliko sati nakon otkazivanja unutarnjih organa. Nažalost, djetetu nije bilo spasa. Svima koji su bili u kontaktu s djetetom dali su tablete kako bi se zaštitili od bakterije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.