Obavijesti

News

Komentari 695

Sramota: Zbog duga od 600 kuna baku (72) strpali u zatvor

Sramota: Zbog duga od 600 kuna baku (72) strpali u zatvor
4

Minka Maltarić u zatvoru je završila jer je komunalnoj tvrtki dugovala za odvoz smeća, a kako nema imovine osim stare kuće sud je dugovanje zamijenio zatvorom

VIDEO

Kaj sam pod starost doživjela da me vode u zatvor kao kakvog kriminalca, pojadala nam se Minka Maltarić (72) iz Cvetlina kraj Trakošćana. Baka Minka u zatvoru je završila jer je komunalnoj tvrtki Ivkom iz Ivanca ostala dužna 624,26 kuna za odvoz smeća.

Kako osim stare kuće u Cvetlinu nema nikakve imovine, sud joj je dugovanje zamijenio šestodnevnom kaznom zatvora. Baka Minka tijekom 2011. i 2012. Ivkomu nije platila pet računa jer za njih nije imala novca. Kako bi se naplatili, Ivkom je u rujnu na Općinskom sudu u Varaždinu pokrenuo ovršni postupak. Dug je s troškovima i kamatama porastao na 744 kune, a baku je u njezinu domu posjetio ovrhovoditelj.

Nakon što se uvjerio da joj osim starog televizora nema što zaplijeniti, krajem rujna sud je donio novo rješenje kojim baka zbog duga koji je narastao na 1000 kuna mora na izdržavanje kazne. Prošle srijede u varaždinski su je zatvor odveli policajci. Baku, koja hoda uz pomoć štake jer ima bolesno koljeno i bruh, smjestili su u sobu s četiri zatvorenice.

Minki hrana nije bila loša, ali dani su bili jako dugi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na zatvorske uvjete baka Minka nije nam se žalila.

- Dobro je, hrana nije loša, samo su dani bili jako dugi - rekla je baka te ispričala da s cimericama nije razgovarala o tome zbog čega su one u zatvoru.

Iz zatvora je stigla u ponedjeljak oko 11.30, a pred kućni ju je prag dovezla mlada pravosudna policajka u službenom autu.

- Slavko, ima li što za jesti, gladna sam - obratila se sinu (42) izmučena starica.

U želji da što prije stigne kući, baka Minka preskočila je doručak i popila samo čaj. U trošnoj drvenoj kući staroj 200 godina, u kojoj nemaju kupaonice niti je provedena kanalizacija, Slavko i Minka žive od 1200 kuna socijalne pomoći. Nemaju mirovine ni drugih primanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 695
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a