Obavijesti

News

Komentari 179

Stanovnici Dugava se gušili u smradu: Istrulile 23 tone mesa

Nesnosni smrad širio se iz mesno-prerađivačke tvornice "Ante Jurković" u vlasništvu Nevena Jurkovića. Ondje su istrulile 23 tone mesa, a vlasnik je još uvijek na moru

VIDEO

Smrad se širi već danima po ulicama Dugava. Bojimo se zaraze i po cijele dane smo doma zatvoreni, kao i naša djeca, rekla nam je stanarka zagrebačke četvrti Dugave, u kojoj su u srijedu zagrebački sanitarni inspektori u zadnji čas spriječili ekološku katastrofu.

Nesnosni smrad širio se iz mesno-prerađivačke tvornice "Ante Jurković" u vlasništvu Nevena Jurkovića. Susjedi su u srijedu ujutro pozvali inspekciju, Veterinarski fakultet i policiju. U međuvremenu je u tvornicu došao vlasnikov sin i otvorio je. Prizor je šokirao sve koji su ušli u prostoriju. Ondje su istrulile 23 tone mesa koje se nalazilo u hladnjačama. 

Jedva dišemo, a mušterije se žale, ne možemo raditi, kažu radnici čistionice u susjedstvu tvornice

Vlasnikovi prijatelji pokušali su pomoći u čišćenju, ali čim su ušli u tvornicu, pozlilo im je i morali su istrčati. Ubrzo su stigli i djelatnici tvrtke za zbrinjavanje životinjskog otpada Agroproteinke, koji od teškog mirisa nisu ni htjeli ući u prostorije dok netko to ne počisti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Viši veterinarski inspektori pregledali su prostorije. 

- Ondje je pola metra taloga sukrvice, vode, kože i masti. Plinovi koji isparavaju zbog truleži zahtijevaju posebnu opremu za čišćenje. Iz prostora treba hitno iznijeti trulo meso zbog opasanosti od trovanja. Ne zna se ni koliko je meso staro i odakle je, što nam može reći samo vlasnik, koji je na moru - rekao nam je inspektor Branko Zbodulja.

- Izgleda da su se pokvarili motori hladnjače i nije se upalio alarm. Mislim da je to sabotaža - tvrdi vlasnik, koji je mjesec dana na moru. 

- Alarm se upalio prije neku večer, ali su došli zaštitari i ugasili ga - opovrgavaju ga susjedi.

- Meso treba odvesti u posebnim kontejnerima. Treba napraviti dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Vlasnik je trebao isprazniti hladnjače prije odlaska na odmor - kaže inspektor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag