Obavijesti

Sport

Komentari 29

Novi hrvatski reprezentativac najbolji krilni centar ACB lige

Novi hrvatski reprezentativac najbolji krilni centar ACB lige
2

Justin Hamilton proglašen je najboljim krilnim centrom u regularnom dijelu španjolskog prvenstva, a izabran je i u najbolju petorku španjolske lige...

VIDEO

Hrvatsko-američki košarkaš Justin Hamilton (26), pozvan da nastupi za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, proglašen je najboljim krilnim centrom u regularnom dijelu španjolskog prvenstva te je uvršten u najbolju petorku lige.

Košarkaš Valencije zbog ozljede nije doputovao u Madrid na svečanu dodjelu gdje je trofej u njegovo ime preuzeo kapetan Rafa Martinez. Hamilton, čija je majka Hrvatica, bio je drugi košarkaš u Španjolskoj po broju glasova, a priznanje MVP, za najkorisnijeg igrača, ponio je grčki centar iz redova Baskonia Laboral Kutxe Ioannis Bourousis.

Justin Hamilton je prošlo ljeto došao iz NBA momčadi Minnesota Timberwolves u Valenciju s kojom ima ugovor do kraja sezone. Dosad je u prosjeku zabijao 14,6 koševa po utakmici, čime se nalazi na četvrtom mjestu na listi strijelaca.

Momčad s obale Mediteranskog mora završila je regularni dio sezone na trećem mjestu iza Barcelone i Real Madrida te će u četvrtfinalu igrati protiv Unicaje, a američko-hrvatski centar je zbog ozljede prepone upitan za prvu utakmicu u petak. U 34 kola prvenstva Valencija je pobijedila u 28 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hamilton je ukupno četvrti košarkaš Valencije koji je od 2004. ponio ovo priznanje, odnosno ušao u najbolju petorku prvenstva, od kada se organizra ova nagrada. U glasovanju sudjeluju treneri, igrači, mediji i publika. Hamilton je najbolji u izboru trenera koji su mu dali više glasova nego Bourousisu.

Najbolju petorku čine Bourousis (Baskonia Laboral Kutxa), Hamilton (Valencia), Sergio Rodriguez (Real Madrid), Darius Adams (Baskonia Laboral Kutxa) i Alex Mumbru (Bilbao Basket). Najbolji trener je Xavi Pascual iz Barcelone iako je konkurirao i bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović, aktualni trener Baskonije s kojom je došao do Final Foura Eurolige.

Hrvatski izbornik Aleksandar Petrović uvrstio je Hamiltona na listu od 26 igrača koji konkuriraju za nastupe za Hrvatsku u Torinu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

U srpnju će Hrvatska igrati u skupini A protiv Tunisa i Italije. Bude li među prve dvije momčadi, igrat će u polufinalu protiv jedne od reprezentacije iz skupine B u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Na Olimpijske igre ići će samo pobjednik turnira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića