Obavijesti

Sport

Komentari 13

Aco Petrović: Dario Šarić je 'incident' baš poput Dražena

Aco Petrović: Dario Šarić je 'incident' baš poput  Dražena
1

Malcolm Brogdon (24) prije godinu dana bio je tek 36. izbor na draftu. Najniži je ‘pick’ koji je osvojio nagradu za novaka godine od 1957., kad je Woody Sauldsberry postao najbolji ‘rookie’ kao 60. izbor

VIDEO

Internet je eksplodirao od negativnih komentara nakon objave NBA lige da je rookie godine Michael Brogdon, a ne naš Dario Šarić.

- Tko će koga nego svoj svoga, koga bi vi izabrali - nasmijao se Darijev otac Predrag Šarić, no njegov osmijeh bio je kiseo.

- Američka liga, američki novinari, logično je da izaberu američkog igrača. Nije to slučajno.

Iako se nije čuo s Darijem u večeri izbora, Predrag Šarić nam je otkrio kako Dario uopće nije strahovao da bi ga Brogdon mogao preskočiti.

- Nagrada je trebala otići u Philadelphiju, jedino je pitanje kome. Definitivno najboljem rookieju ove sezone Joelu Embiidu, no on nije imao dovoljan broj utakmica, ili Dariju koji je pokazao najviše. Naravno da se nadao, na koncu je nagradu i zaslužio, ali ja vjerujem da ga ovo neće previše pogoditi. Ova nagrada nije presudna u životu. Pada mi napamet kako je Toni Kukoč prokomentirao nagradu za najboljeg šestog igrača kada je rekao da bi radije bio peti nego šesti igrač, ali tako su se stvari poklopile. Vjerujem da će Dario iz svega ovoga izaći još čvršći - zaključio je Šarić.

Izbornik Aco Petrović razmijenio je nekoliko SMS poruka s Darijem tijekom izbora.

- Naslućivali smo što se sprema, da će nagrada otići u 'američke ruke'. Čak su i Amerikanci u komentarima spominjali da nagrada ide Embiidu ili Šariću, Brogdon uopće nije trebao biti u igri jer nijednom nije bio rookie mjeseca, ali ispalo je tako kako je ispalo - rekao je Petrović i dodao:

- Šarić je njima bio 'incident', igrač koji im se dogodio, a da nisu bili svjesni kako i zašto. Nisu ga prepoznali i nisu reagirali na pravi način. Isto kao što Dražen nije završio na All-Star utakmici, što je po svemu trebao, a nedugo potom izabran je u treću NBA petorku, znači među 15 najboljih igrača u toj sezoni.

Petrović je uvjeren da je Dario napravljen od čvrstog materijala i da ga ovo neće nimalo uzdrmati.

- Ne samo da ga neće uzdrmati. Siguran sam da će mu ovo dati dodatni poticaj za novo dokazivanje već ovog ljeta na Europskom prvenstvu, a onda i u novoj sezoni - zaključio je Petrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega