Obavijesti

Sport

Komentari 25

Ademi dominirao, a Petković i Oršić se probudili uoči derbija

Ademi dominirao, a Petković i Oršić se probudili uoči derbija
2

Daniel Štefulj pružio je i više nego dobru partiju na lijevoj strani gostujuće momčadi, ali su se nogometaši Simona Rožmana raspali u samoj završnici, pa Maksimir napuštaju visoko poraženi...

VIDEO

Dinamo je u dvoboju 24. kola s 4-0 svladao Rijeku, tako se prije velikog derbija s Hajdukom odvojio na 14 bodova prednosti ispred Hajduka. Zagrepčani nisu briljirali, daleko od toga, ali su zasluženo, pogocima Ademija, Kadziora, Oršića i Gojaka stigli do novih bodova. Nenad Bjelica može biti zadovoljan, prije Hajduka su mu se razbudili Petković i Oršić, pravu formu pronašao je i Ademi. Pogledajmo kako su igrali nogometaši Dinama i Rijeke...

Dominik Livaković (-) - nije imao previše posla, nogometaši Rijeke praktički mu nisu niti prijetili. 

Sadegh Moharrami (6) - pomalo iznenađujuće se u početnom sastavu našao prije Stojanovića, ali Bjelica s tom odlukom nije pogriješio. Iranac djeluje sve bolje, ali se opasno namučio s probojnim i razigranim Štefuljem. 

Emir Dilaver (6) - imao jednu grešku u predaji koja je mogla biti kobna, poklonio Čolaku loptu za čisti kontranapad. Dominirao u skoku, odigrao vrlo pristojnu utakmicu.

Kevin Theophile (6,5) - miran, staložen i siguran. Nesiguran u predaji, ali još jednom najčvršća obrambena karika u igri Dinama.

Marin Leovac (6,5) - dosta aktivan po lijevoj strani, imao nekoliko zanimljivih ubačaja s lijevog boka. Protiv neambicioznih gostiju u obrani nije imao nikakvih problema.

Nikola Moro (6,5) - mladom veznjaku dobro paše uloga razigravača iz drugog plana, Moro brzo okreće strane, na vrijeme pronalazi slobodne suigrače. Puno se trošio u obrani, držao svoju poziciju, u svojoj zoni nije imao netočnih dodavanja.

Damian Kadzior (6,5) - poljski reprezentativac u prvom dijelu nije bio suviše opasan po suparnička vrata, ali je s lijevoga krila kvalitetno razigravao svoje suigrače. Puno bolje i dominantnije je odradio nekoliko posljednjih utakmica. Opet, zabio je za 2-0, taj gol 'uljepšao' je njegovu današnju predstavu.

Arijan Ademi (7,5) - odigrao kapetanski. Odmah zabio za 1-0, pa šutirao ravno u Pandura, a onda glavom promašio veliki zicer. Istaknuo se i jednom solo-akcijom kada je efektno prošao Escovala, srce i duša ove momčadi.

od 82. Marko Đira (-) - zaigrao u završnici utakmice, tu je Dinamo već riješio pitanje pobjednika. 

Lovro Majer (6) - puno aktivniji s loptom u nogama u odnosu na utakmicu protiv Intera. Njegova 'ljevica' je uvijek opasna, pripremio zicer za Ademija (promašaj glavom). Opet, i dalje mu nedostaje više agresije i čvrstine. 

od 68. Amer Gojak (7) - svojim ulaskom probudio Dinamo, rastrčao se u sredini terena, povukao nekoliko kontranapada, 'giljao' u obrani. Odigrao prilično dobro za svojih 20-ak minuta, na koncu nagrađen i pogotkom.

Mislav Oršić (7,5) - konačno je i na proljeće odigrao veliku utakmicu. Asistirao za gol Ademija, pa i za poništeni pogodak Kulenovića. Istina, previše puta u situacijama 'jedan na jedan' nije išao u dribling, već je tražio druga rješenja, ali je onda fantastičnim golom zaključio utakmicu. Pa za kraj asistirao Gojaku za 4-0.

Sandro Kulenović (6,5) - nije bio aktivan i razigran kao protiv Rijeke, ali je svoju minutažu i više nego opravdao. Borben, srčan, puno radi za cijelu momčad. Lijepo zabio, ali VAR mu je taj gol opravdano poništio. Jednom opasno 'zakuhao' u obrani' izgubivši loptu vraćajući ju Theophileu, to 'modre' nije skupo koštalo.

od 62. Bruno Petković (7,5) - dvije je utakmice bio 'na ledu', ulazio s klupe, ali sada će na Poljudu (vjerojatno) krenuti od prve minute. Riješio utakmicu majstorskim potezom za 2-0. A onda glavom uposlio Oršića za konačnih 3-0.

A pogledajmo i kako su igrali nogometaši Rijeke...

Ivor Pandur (5) - ostao nemoćan kod sva četiri gola Dinama. Dobro je izlazio na ubačaje s oba boka, ulijevao sigurnost u igru svoje momčadi. Ali kod golova Zagrepčana nije mogao bolje reagirati.

Joao Escoval (5) - portugalski stoper je malo 'zazujao' kod jedinog gola Dinama, ali nije odigrao lošu utakmicu. Jednom ga je lijepo 'izvozao' Ademi, no Escoval je od riječkih braniča najviše sudjelovao u građenju gostujućih napada. Prvi zamijenjen.

od 46. Domagoj Pavičić (5,5) - unio mnogo živosti u igru Rijeke, na trenutke dominirao sredinom terena. Rastrčan i razigran, radio dosta problema domaćim veznjacima. 

Darko Velkoski (5) - dominirao u skoku, nije dopuštao Kulenoviću da se razmaše, niti da nađe slobodnog prostora. Igrao dosta ležerno, pa mu se tu potkrala i poneka taktička pogreška. Ulaskom Petkovića i za njega su krenuli problemi, hrvatski reprezentativac ga se olako riješio kod drugog gola Dinama. Pa i Oršić kod završnog za 3-0.

Hrvoje Smolčić (6) - mlada nada Rijeke u Maksimiru je odigrala vrlo dobru utakmicu, Smolčić se poput iskusnog rutinera nosio s Dinamovim napadačima, bilo Kulenovićem ili Petkovićem. Dapače, imao i jedan prilično zapažen izlazak s loptom pred Dinamova vrata.

Momčilo Raspopović (5) - ovoga puta u Maksimiru ostao bez učinka. Nije ga bilo u igri prema naprijed, dok je Leovcu dopustio previše prostora na svojoj strani. Simon Rožman ga je zamijenio sredinom nastavka. 

od 69. Ivan Tomečak (-) - odigrao posljednjih 20-ak minuta, nije se ničime istaknuo...

Tibor Halilović (5) - razigran od početka utakmice, živ i okretan. Dobar s loptom u nogama, ali velike probleme mu je u defanzivi radio Ademi učestalim ubacivanjem iz drugog plana.

Luka Capan (5) - puno mahao rukama, često prigovarao sucu Strukanu, ali držao ravnotežu u igri Rijeke. Vrlo čvrst, išao u žestoke duele, pa i 'lupio po nogama' (Kadziora na početku) kada je to bilo potrebno za njegovu momčad. U drugom poluvremenu zaigrao na stoperu, prilično sigurno.

Daniel Štefulj (6) - vrlo ugodno proljetno osvježenje na lijevoj strani Rijeke. Opet imao mnoštvo kvalitetnih ubačaja i prodora s lijevoga boka, kraj njega se Dinamovi igrači nisu naigrali.

Stjepan Lončar (5) - prilično brz s loptom u nogama, već je u prvom dvijelu dvaput 'zapalio' dinamovcima u kontranapade. Ipak, u 'završnoj trećini', pred domaćim vratima nedostajalo mu je više hrabrosti i samopouzdanja.

Alexander Gorgon (5) - riječki kapetan nije pronalazio prostora pored Dinamovih igrača, rijetko je dolazio u posjed lopte, pogotovo u opasnoj zoni. Izostao je njegov učinak u Maksimiru.

Antonio Čolak (5) - njemu je ovoga puta u Maksimiru bilo najteže. Ostao usamljen između Dinamovih braniča, natrčao se, ali ostao bez ikakvog učinka. Imao jedan pokušaj u nastavku, tukao je daleko od gola.

od 76. Yateke Sterling (-) - ostao bez ikakvog učinka, pa i pravih lopti u svojih 15-ak minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...