Obavijesti

Sport

Komentari 34

Ajmo, dečki: Sad je vrijeme za Pjacu, Roga, Ćorića, Kramu...

Ajmo, dečki: Sad je vrijeme za Pjacu, Roga, Ćorića, Kramu...
1

KLINCI RASTURAJU Čačić je s drugom momčadi Hrvatske na Europskom prvenstvu pobijedio Španjolsku te deklasirao Sj. Irsku. Sad će s 'B momčadi' igrati protiv Estonaca u Tallinnu

VIDEO

Hrvatska je u rujnu 1994. odigrala prvu natjecateljsku utakmicu, protiv Estonije. Tri igrača iz današnje momčadi, Jedvaj, Pjaca i Rog, tad nisu bili ni rođeni, Kovačić je imao četiri mjeseca, a najstariji su bili Vida, Badelj i Perišić. Imali su tek pet godina.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:15

Hrvatska, možemo tako reći, B momčad, koju će Ante Čačić danas poslati na travnjak, vrijedi 121 milijun eura. Usporedbe radi, cijela estonska reprezentacija, tu su uključene i rezerve, vrijedi deset milijuna eura. Eto, tolika je danas razlika između Hrvatske i Estonije, momčadi koja je 119. na Fifinoj ljestvici.

I dok naši “rezervni” igrači jedva čekaju susret, jer bit će to prilika Rogu, Pjaci, Kramariću, Jedvaju i ostalima da dokažu koliko vrijede, Estoncima je susret došao kao nužno zlo. U subotu su igrali kvalifikacijski susret na Cipru, a u Tallin su se, kako kažu, mrtvi umorni, vratili u nedjelju ujutro.

Jedan dan odmora i odmah natrag na travnjak, kako bi odigrali prijateljski susret protiv Hrvatske.

Slično kao u Belfastu

- Hladnoća i vjetar nisu baš ugodni - rekao je izbornik Čačić i dodao:

- Meni ove prijateljske utakmice puno pokažu i rado ih igram.

S popisa putnika za Estoniju izostavljeni su Subašić, Modrić, Rakitić, Brozović, Mandžukić i Kalinić. Kapetansku vrpcu, prvi put, ponijet će Ivan Perišić, igrač koji je svojim ponašanjem i zalaganjem apsolutno zaslužio tu čast. Perišiću će nastup u Estoniji biti 56. za Hrvatsku, čime će prestići Ognjena Vukojevića i Igora Tudora.

Ante Čačić na klupi Hrvatske radi dobar posao, to nije sporno, no ostaje nejasno zašto za utakmicu u Estoniji, kad su već stožerni igrači oslobođeni, nije pozvao Marija Pašalića. Bivši igrač Hajduka dokazao se u Španjolskoj i Francuskoj, a sad jednako dobro igra i u talijanskom velikanu Milanu.

Također, nelogično je, da ne kažemo glupo, da reprezentativni zapisnik ostane nepotpun! I koja je logika nekim igračima dati predpoziv, a onda ih ignorirati i pozvati neke druge?

U ovom slučaju predpozive su dobili Mario Pašalić, Marin Leovac i Franko Andrijašević, a niti jedan od njih trojice nije otputovao u Estoniju iako je otpalo čak šest igrača.

Čačić ima dobre rezultate, tu dvojbe nema, u 90 minuta nije izgubio niti jednu utakmicu, vratio je “kemiju” u momčad, u reprezentaciju se dolazi sa smiješkom, a protiv Ukrajine na Maksimir je dovukao 30.000 ljudi. Sastav protiv Estonije bit će otprilike sličan onom iz studenog 2016. kad je Hrvatska pobijedila Sjevernu Irsku 3-0.

Krama dobra oklada

Ante Čačić i tad je od prve minute u vatru poslao L. Kalinića, Jedvaja, Mitrovića, Vidu, Badelja, Roga i Kramarića, a tad su u početnom sastavu bili još Leovac, Bradarić, Mandžukić i Čop.

Njih će sad zamijeniti Pivarić, Kovačić, Pjaca i Perišić. Ako ćete se, kojim slučajem kladiti na strijelca u Estoniji, naš je savjet Andrej Kramarić, “kralj prijateljskih utakmica”. Krama je u prijateljskim susretima zabio Gibraltaru, Moldaviji i Sjevernoj Irskoj i u tim utakmicama redovito je najbolji.

- Imam nekih manjih problema, još nije sve zaliječeno, ali nema veze, već sam se naviknuo. Bitno je pobijediti kako bismo zadržali odličnu atmosferu - rekao je Kramarić.

Ako mislite da Estonce zanima susret, varate se.

Njima su ipak važniji judo, biciklizam, hokej...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija