Obavijesti

Sport

Komentari 130

Ajoj! Dinamo je jedini preostao bez ijednog gola u Ligi prvaka

Ajoj! Dinamo je jedini preostao bez ijednog gola u Ligi prvaka
1

NEMA ANTE Machado nije bio ni na klupi, Antolić se ozlijedio, a Ćorić svejedno nije zaigrao. Što reći da je za Ivajla Peteva modri supertalent - sedmi vezni igrač Dinama

VIDEO

Niti jedan udarac u okvir Sevillina gola, posjed lopte od svega 28 posto, uz osjećaj kao da gosti imaju najmanje dva igrača više. Tako je sinoć izgledao Dinamo.

I nakon trećeg kola Lige prvaka Dinamo ostaje jedina momčad koja nije zabila gol.

>>> A znate li tko je jedini igrač Dinama, uključujući i juniorsku konkurenciju, koji je ove sezone zabio u Ligi prvaka?

Ruku na srce, nije bilo ni prilika, tako da navijači nemaju za čim niti žaliti. I to je ono najtužnije. Onih 6046 gledatelja, koji su bili na utakmici, nije se pošteno moglo ni primiti za glavu, tek možda jednom-dvaput, kod udarca Schildenfelda glavom i Sose iz očaja. I to je tužno.

U redu, nije srušen ‘veličanstveni’ rekord iz prosinca 2012., kada je protiv kijevskog Dinama bilo 3663 gledatelja, no tek nešto više od 6000 poražavajuća je činjenica za klub koji igra u Ligi prvaka...

Samo 28 posto posjeda

Ako ćemo realno, duže traje vožnja uspinjačom na Gornji grad nego što je Dinamo mogao zadržati loptu u nogama. I to je odraz nemoći. Tih 28 posto. Primjerice, varšavska Legia je na Santiago Bernabéuu protiv Real Madrida imala posjed - 48 posto. Ivajlo Petev postavio je čak petoricu u zadnju liniju, sustav koji Dinamo nije igrao - nikad.

U takvoj, nikad viđenoj situaciji, vezni red imao je slobodnu večer pa je Sevilla, da se s nekim okladila, mogla valjda držati loptu u nogama svih 90 minuta. Gol je Dinamo primio onako kako obično prima, čak već za to postoji stručni termin - dinamovski.

Benković spašavao aut i - uprskao

Benković je spašavao bezvezni i poptuno bezopasni aut na 20 metara od Sevillina gola, a onda, kako to već ide, nije uspio ispratiti deset godina starijeg Nasrija (29), majstora koji, proporcionalno s godinama, ima i sve veći broj kilograma.

- Tu, tu smo primili gol, tu je sve krenulo - galamio je Petev pokazujući rukom na mjesto gdje je neiskusni Benković, koji je nakon Antolićeve ozljede ponio kapetansku vrpcu, išao spašavati aut.

I nakon tog gola Dinamu više nije bilo spasa. Spasili su aut, nisu uspjeli sebe. Nisu, kako se očekivalo, poginuli muški. Na domaćem terenu, pred svojim navijačima, jer Sevillinih je bilo toliko da bi svi stali u kombi, trebali su pokazati ‘zube’, stisnuti barem posljednih petnaestak minuta.

Godinu dana na klupi

Pokušali su čak odigrati nešto što je trebalo nalikovati na presing, ali nisu uspjeli. I dok je cijeli stadion već u 75. minuti zazivao neku zamjenu, ulazak Henríqueza, Ćorića, bilo koga napadački orijentiranog, Petev je prekriženih ruku gledao utakmicu. Kao da ga se sve to ne tiče.

Ako postoji situacija koja bi najbolje opisala odnos Dinama i Seville onda je to duel 190 centimerara visokog Nzonzija i Fiolića, kojemu je 176.

Odbijao se Fiolić od njega kao od spomenika, skupa s Kneževićem, baš kao što je Sevilla lakoćom odbijala sve Dinamove pokušaje.

Na kraju, Dinamo već četvrtu uzastopnu domaću utakmicu nije zabio gol. Osijek, Juventus, Hajduk, Sevilla, to je niz bez gola. Srećom po Peteva, za vikend mu dolazi Cibalia...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 130

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana