Obavijesti

Sport

Komentari 44

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
3

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener

VIDEO

Andrij Lunjin (25) ispao je Realov junak u trijumfu protiv Manchester Cityja 5-4 (1-1) i ulasku u polufinale Lige prvaka. Ukrajinac je uskočio na gol zbog Courtoisove ozljede, a obranio je dosta toga u 120 minuta te potom u raspucavanju udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića.

A nije počelo dobro za Real. Cityjev je kapetan Walker dobio bacanje novčića te je izabrao da se jedanaesterci izvode ispod domaćih navijača, suprotno od Realovih, te da City puca prvi. Što statistički daje veće šanse za pobjedu.

Pokretanje videa...

Sklopivi teren Bernabéua 02:42

No, nakon Modrićeva promašaja Lunjin je obranio traljav udarac Bernarda Silve, ali to nipošto nije bila sreća ni pucačeva nonšalancija, nego posljedica proučavanja i analize.

Naime, Realov je stožer odlučio da jednom od trojice pucača Lunjin ostane na sredini jer očekivali su da će netko odlučiti pucati po sredini.

- Pripremali smo se za to s trenerom golmana i za trojicu igrača imali smo dvojbu treba li ostati na sredini. Odlučili smo se za jednoga jer pet je udaraca i ne mogu baš svaki put ostati na sredini - objasnio je Lunjin.

Real nakon jedanaesteraca svladao Manchester City za polufinale Lige prvaka, kazneni udarac promašili i Modri? i Kova?i?

A u svlačionici je, kao i svaki put, dok su suigrači slavili, plesali i grlili se, Ukrajinac najprije nazvao roditelje.

- Jedanaesterci su lutrija, ali igrači su imali puno samopouzdanja i mnogi su htjeli pucati. Jedino je Militao rekao da ga Ederson predobro poznaje - rekao je Carlo Ancelotti.

Brazilac je bio iskren, što je bolje nego strah zamotan u lažnu hrabrost.

- Ako vam igrač kaže da je jako umoran, zamijenite ga - pojasnio je trener zašto Valverde nije pucao.

Urugvajac je bio iscrpljen i osjećao je da nema snage pucati jedanaesterac i tako su prvi pucali dvojica odmornijih igrača, koji su ušli s klupe: Modrić i Lucas Vázquez. Luka je promašio, Lucas pogodio.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Real Madrid v Manchester City

- Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složim si petoricu u glavi, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Antonio (Rüdiger, nap. a.) ima muda! - objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener, i nastavio:

- Napisao sam pet imena i pokazao Carlu i Kepi. Neke smo malo promijenili i ispalo je odlično. A moj je otac uvijek miran.

Posljednji je pucao i zabio Antonio Rüdiger. Nakon što je zaustavio Haalanda, hladno je pogodio za pobjedu pa odjurio među Realove navijače, kojih je u Manchester došlo 3000.

- Uh, i ja bih radije pucao nego nemoćno promatrao s klupe. A Antonio je baš imao puno samopouzdanja - dodao je njegov zemljak Toni Kroos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...