Obavijesti

Sport

Komentari 159

Ante Čačić u strahu: Mogli bi čak i izbaciti Hrvatsku s EP-a

Ante Čačić u strahu: Mogli bi čak i izbaciti Hrvatsku s EP-a
1

KAZNA Posljednji domaći susret bez zatvorenih tribina Hrvatska je igrala u listopadu 2014., a sljedeći bi trebala tek u ožujku 2017. godine. HNS je samo u posljednjih deset godina morao platiti više od šest milijuna kuna kazni

VIDEO

Hrvatski nogometni savez samo je u posljednjih deset godina zbog navijačkih izgreda i rasizma morao platiti više od šest milijuna kuna kazni Fifi i Uefi.

Najnovija Fifina “čestitka” stigla je uoči Moldavije, a HNS će ovaj put biti lakši za 130.000 eura. Uz to, u kvalifikacijama za SP 2018. dvije domaće utakmice igrat će pred praznim tribinama.

U strahu izbornik i igrači

- Država se ne želi ozbiljno pozabaviti ovim problemom i to je glavni razlog zašto nam se ovo događa. Mi tu ne možemo ništa, taoci smo šake huligana, koji rade što ih je volja. Ovo je izravan udarac na nogomet, pa i na državu - rekao je izbornik Ante Čačić.

Razlog za najnoviju kaznu su ustaški povici na utakmicama protiv Izraela i Mađarske, a poklič “Za dom spremni” vrlo lako bi mogao koštati Hrvatsku i izbacivanja s Europskog prvenstva u Francuskoj. Naravno, odluče li se huligani “spremati za dom” u Parizu, Bordeauxu ili St. Étienneu. I to je ono što najviše plaši igrače, izbornika, pa i navijače, koji na Euro idu bodriti Hrvatsku.

“Kazna? Nije to pitanje za nas igrače, postoje institucije koje to rješavaju” - Vedran Ćorluka bio je, kao i svi igrači, pogođen Fifinom kaznom

- Ha, što da vam kažem - slegnuo je Čačić ramenima i nastavio:

- Ne smijem ni pomisliti na takav scenarij, ali ne mogu pobjeći od njega. To je jedna od opcija. Uefa se sigurno neće šaliti - kaže Čačić.

Posljednji domaći susret koji je Hrvatska igrala bez zatvorenih tribina bio je u listopadu 2014. u Osijeku protiv Azerbajdžana. Znate kad će biti sljedeći? U ožujku 2017. protiv Ukrajine! Naravno, ako u međuvremenu netko ne uleti na prazan stadion, pa, kao na Poljudu, oslika travnjak.

Protiv Norveške u ožujku 2015. nije bio raspoloživ pun kapacitet stadiona jer je zbog kazne bio zatvoren dio tribina. A posljednji domaći susret, i ovo bi vas moglo zanimati, na kojem je sve prošlo u najboljem redu, bez kazni, bio je u rujnu 2014. u Maksimiru protiv Malte. Na toj utakmici bilo je rekordnih 8333 gledatelja, najmanja posjeta na utakmicama Hrvatske u Zagrebu.

Tek 2017. s gledateljima

- Ne mogu o kazni ništa reći, nije na nama igračima, nego na odgovarajućim institucijama - rekao je Vedran Ćorluka.

I dok je ostalim reprezentacijama domaći teren velika prednost, Hrvatskoj je, eto, nužno zlo. Igranje bez gledatelja postalo je toliko učestalo da će se u ožujku 2017., kad konačno istrče pred ispunjenim tribinama u Hrvatskoj, igrači osjećati kao na gostovanju. A u takvim uvjetima izboriti Svjetsko prvenstvo u Rusiji bit će vrlo teška misija.

- Sve to utječe na mene, i to jako, ali i na igrače. Vidio sam im na licima da su bili pogođeni, igranje bez publike je najgora moguća kazna za svakog sportaša - kaže Čačić.

Prvu utakmicu na Euru u Francuskoj “kockasti” će igrati 12. lipnja u Parizu protiv Turske, a sljedeću četiri dana kasnije u Saint-Étienneu protiv Češke. Nadajmo se da će do nje doći...

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna